VIK-truppen spikad – här är tänkbara femmor

Kvällarna blir kortare, morgnarna ruggigare och det fina i kråksången är att det också närmar sig nedsläpp i Hockeyallsvenskan. I början på veckan landade VIK:s sista signatur i form av Marcus Westfält från Brynäs. Tillåt oss därför att kika på hur laget kan komma att formeras.

Kim Johansson väntas få en bärande roll i årets VIK-lag.

Kim Johansson väntas få en bärande roll i årets VIK-lag.

Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

ishockey2019-07-31 06:00

Till att börja med gör vi en så kallad "depth chart", där spelarna delas in efter position och därefter rangordnas inom positionen. Sägas ska att jag inte är helt säker på hur tränarteamet har tänkt använda varje spelare och jag har rangordnat spelarna utifrån det vi vet om dem, alltså på klassiska gamla meriter.

Målvakter

1) Adam Vaý, 2) Samuel Ward.

Kommentar: Den internationella erfarenheten trumfar Wards dito från svensk hockey även om det är en jämn fight på förhand.

Vänsterbackar

1) Adam Plant, 2) Kim Johansson, 3) Henrik Malmström, 4) Anton Sundin.

Kommentar: I VIK:s backsida är endast två av åtta högerskyttar vilket pekar på att tränarna inte nödvändigtvis vill spela sina backar på "rätt" sida, det vill säga högerskyttar till höger och tvärtom. Jag har ändå delat upp dem fyra och fyra för tydlighetens skull. Här är det inte självklart att Plant går in före Kim J initialt med tanke på att han inte har något jätte-CV, men VIK uttryckte tydligt att han är ämnad för en stor offensiv roll.

Högerbackar

1) Niklas Folin, 2) Erik Ullman, 3) Erik Gustafsson, 4) Alexis Binner.

Kommentar: Topp 2 är inga konstigheter, både Folin och Ullman går in med stort självförtroende och stora förväntningar på sig. Erik Gustafssons ingångsvärde är högt, tränarna vet vad de får av honom medan Binner är oprövad.

Vänsterforwards

1) Victor Öhman, 2) Erik Nyström, 3) Emil Alba, 4) Jake Randolph, 5) Erik Aterius.

Kommentar: Oj, oj. Här har VIK firepower – och stenhård konkurrens. Nu är det inte hugget i sten att alla dessa spelar till vänster men i forwards fall har jag delat in dem efter klubbfattning. Det känns som att topp 4 på min lista alla kommer slåss stenhårt för PP-tid och offensiv roll. Angenäma problem att vänta för Karlin?

Centrar

1) Rob Bordson, 2) Peter Krieger, 3) Jacob Bjerselius, 4) Marcus Westfält.

Kommentar: Tydlig rangordning här. Bordsons meriter gör honom till en självskriven förstacenter, förutsatt att kroppen funkar, vilken den enligt rapporter ska göra. Krieger ska också vara toppspelare medan Bjerselius är en bra trea. Skulle centersidan visa sig inte hålla finns spelare som Darren Nowick att flytta in.

Högerforwards

1) Darren Nowick, 2) Ken Jäger, 3) Victor Wänghult, 4) Oskar Pettersson, 5) Adrian Elefalk.

Kommentar: Också här stenhårt om platserna. Jäger och Wänghult lär kämpa om andralinan medan Pettersson och Elefalks uppgörelse om speltid också blir intressant att följa.

Med åtta backar och 14 forwards kontrakterade kan det betyda att någon lånas ut. Skador kommer dock alltid och, om det inte blir för många matcher utanför truppen på rad för en enskild spelare, vill VIK säkert behålla alla i träning och tillgängliga för spel.

Tänkbara femmor i första träningsmatchen (Kalmar hemma 14/8):

Målvakter: Vay (Ward)

Backpar: Plant–Folin, Johansson-Ullman, Malmström–Gustafsson. Sjundeback: Sundin/Binner.

Kedjor: Öhman–Bordson–Jäger, Nyström–Krieger–Wänghult, Alba–Bjerselius–Pettersson, Randolph–Westfält–Elefalk. 13:e forward: Aterius. Observera att Darren Nowick ansluter först i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!