VIK vaknade till i andra

Det såg segt ut till en början, men till slut kom Västerviks IK igång och vann träningsmatchpremiären. Det blev 4-1 hemma mot Lindlöven. – Vi har en del att jobba på, men det är väl så här det kan se ut i första matchen för säsongen, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Conny Strömberg är en riktig joker i VIK:s trupp.

Ishockey2016-08-12 05:44

Första perioden är inte mycket att orda om. Den slutade mållös eftersom den i stort sett inte innehöll några målchanser överhuvudtaget.

VIK-spelarna såg tunga och sega ut, vilket man kan förstå efter en hård försäsongsträning.

– Det kommer förhoppningsvis att se bättre ut efterhand.

– Lindlöven var hetare än oss i första perioden där vi slarvade en hel del. Det var bra att de gjorde första målet så att vi vaknade till, säger VIK-tränaren.

Väckarklocka

Max Lalander fintade i friläge bort Jonas Fransson och lyfte en backhand upp i nättaket.

Efter att väckarklockan ringt så öste VIK på med tre snabba mål på drygt två minuter och vände 0-1 till 3-1 i andra periodens slutskede.

– Positioneringen i försvarsspelet blev bättre i andra och tredje perioden, och då hade Jonas Fransson inte så mycket att göra, säger Karlin, som öste beröm över danske forwarden Nicolai Meyer, ständigt superpigge Pierre Gustavsson och Vimmerby-förvärvet Emil Wahlberg.

– Det kändes bättre än vanligt för att vara första matchen för säsongen. Vi slarvade lite i början, men samtidigt måste jag säga att Lindlöven gjorde en bra match, mot slutet kom vi dock gång och var det klart bättre laget, säger den förre VH-backen.

Imponerade mest på undertecknad gjorde andrakedjan med tvåfaldige allsvenske poängkungen Conny Strömberg, Dan Pettersson och Mats Fröshaug.

Hedblad magsjuk

Egentligen var det meningen att Jocke Hedblad skulle ha spelat där istället för Fröshaug, men Hedblad är för tillfället magsjuk.

På lördag möter VIK ännu ett division ett-lag, Mariestad på bortarink.

Västerviks IK inledde säsongen med segerjubel mot Lindlöven. Foto: Mikael Kindman
Resultat

VIK - Lindlöven 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (27.37) Max Lalander (Anton Tano, Henrik Warman), 1-1 (36.01) Dan Pettersson (Conny Strömberg, Olle Liss), 2-1 (36.46) Viktor Lindell (Alexander Pettersson, Emil Wahlberg), 3-1 (38.10) Nicolai Meyer (Olle Liss, Erik Gustafsson).

Tredje perioden: 4-1 (53.29) Mats Fröshaug (Conny Strömberg, Andreas Frisk).

Skott: 29-15 (7-8, 11-6, 11-3)

Utvisningar: VIK 1x2, Lindlöven 3x2 min.