VIK vann igen - rycker i botten

Västerviks IK fick en mardrömsstart mot BIK Karlskoga. Men laget kom tillbaka – och vann den viktiga bottenfajten med 5-2.

Ishockey2017-12-08 20:23

Inför fredagens match skiljde det bara tre poäng mellan Västervik och jumbon Karlskoga. Nu skiljer det sex. VIK visade stor moral som lyckades vända det tidiga 2-0-underläget.

För det var alltså Karlskoga, som numera tränas av Västerviksbördige Niklas Czarnecki, som började bäst. Niklas Lihagen gjorde 1-0 på en målvaktsretur och Filip Ahl tryckte in 2-0 bakom Jonas Fransson.

VIK:s anfallsförsök stoppades allt som oftast i mittzon. Efter 20 minuters spel var det inte alls orättvist att Karlskoga var i ledningen.

I den andra perioden kom Västervik tillbaka in i matchen – tack vare att Karlskoga drog på sig flera onödiga utvisningar. Dan Pettersson reducerade i powerplay och Pierre Gustavsson gjorde 2-2, bara några sekunder efter att bortalaget blivit fulltaligt. Då stod matchklockan på 25:52.

Efter den urladdningen var det VIK som styrde matchen. Det så viktiga 3-2-målet kom 30 sekunder in i den tredje perioden. Från sin backposition fick Andreas Frisk iväg ett slagskott som Dan Pettersson styrde in i nättaket bakom Emil Jidskog i BIK-målet.

Knappt en minut senare var det dags igen. Lukas Löfquist kom helt fri efter slarv i bortaförsvaret och placerade in 4-2.

Matchen punkterades definitivt när Victor Öhman gjorde 5-2 efter 51:17. VIK-forwarden var tillbaka i matchtruppen efter sina ljumskproblem – och visade direkt hur viktig han är för laget.

Den senaste veckan har Västervik tagit tre raka segrar: 6-1 mot Björklöven, 2-0 mot Timrå och 5-2 mot Karlskoga. Nu är det bara tre poäng upp till tabellåttan AIK.

Västerviks IK-BIK Karlskoga 5-2 (0-2, 2-0, 3-0)
Första perioden: 0-1 (4:58) Niklas Lihagen (Fredrik Höggren), 0-2 (9:37) Filip Ahl (Jacob Lundegård)
Andra perioden: 1-2 (21:21) Dan Pettersson (Conny Strömberg, Oskar Drugge) i spel 5-mot-4, 2-2 (25:52) Pierre Gustavsson (Emil Georgsson)
Tredje perioden: 3-2 (40:30) Dan Pettersson(Andreas Frisk, Alexander Wiklund), 4-2 (41:18) Lukas Löfquist (Victor Öhman), 5-2 (51:17) Victor Öhman (Oskar Drugge)
Skott: 31-24 (9-11, 14-5, 8-8)
Utvisningar, VIK: 6x2 min, Karlskoga: 6x2 min
Publik: 1 147