VIK vann när det behövdes som mest

Västervik hämtade sig snabbt efter den jobbiga derbyförlusten mot Oskarshamn tidigare i veckan. Hemma mot Södertälje SK gjorde laget en mycket stark match och vann klart med 4-1.

Dystra miner i SSK och kramkalas i Västerviks IK: VIK gjorde en mycket bra match och vann med 4-1.

Ishockey2018-03-02 20:08

Västervik tog en blytung seger mot SSK i kväll.

Men tro för den skulle inte att VIK fick någon andrum i jakten på nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan.

Nä, självklart inte. Den här serien är lika oviss som alltid. När Västervik svarade för en kanoninsats mot slutspelsjagande Södertälje, så vann bottenkonkurrenterna Karlskoga och Tingsryd.

Med två omgångar kvar har fortfarande VIK "bara" tre poäng upp till Karlskoga och Tingsryd under kvalstrecket - och numera även Troja.

Fränsett första tio mot SSK, gjorde VIK en klockren match. Det spelade ingen roll att gästerna tog ledningen med 0-1 halvvägs in i perioden genom Måns Lindbäck. Västervik skakade av sig baklängesmålet och replikerade snabbt och skoningslöst två gånger om. Formstarke Joacim Hedblad fixade kvitteringen till 1-1 och blott 44 sekunder senare kom 2-1 genom Mattias Elfström. Målen gav Västervik en enorm energi och det var bud på fler mål.

3-1 kom istället en bit in i mittperioden, då Oscar Drugge fyllde på i anfallet och pangade in "trean" efter en fin passning av Patrik Blomberg.

VIK kontrollerade matchen och borde ha varit i en större ledning efter två perioder, men det var aldrig någon fara för segern. Särskilt inte när Jörgen Karterud ensam med Henrik Lundberg i SSK-kassen ordnade 4-1 tidigt i tredje.

Något mer mål blev det inte. Västervik vann fullt välförtjänt.

Västervik-Södertälje: 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (9.25) Måns Lindbäck (Sebastian Frantz, Stefan Johansson), 1-1 (11.09) Joacim Hedblad (Emil Georgsson, Dan Pettersson), 2-1 (11.53) Mattias Elfström (Oscar Drugge).
Andra perioden: 3-1 (23.57) Oscar Drugge (Patrik Blomberg, Andreas Frisk).
Tredje perioden: 4-1 (41.51) Jörgen Karterud (Alexander Viklund, Oskar Carlsson).
Utvisningar VIK: 3x2. SSK: 5x2.
Skogtt: 15-19, 12-4