VIK vann över HV71 efter förlängning

Topptippade HV71 träningsspelade mot Västerviks IK under fredagen, VIK gick segrande ur den striden efter förlängning.

VIK:arna jublar efter 1-1-målet.

Ishockey2021-09-03 21:23

Jönköpingslaget HV71 var under fredagen på besök i Plivit Arena då lagen fortsätter att träningsspela inför den kommande säsongen. För VIK var det säsongens femte träningsmatch, varav den tredje på hemmais. Matchen slutade 4–3 efter förlängning.

VIK startade matchen bäst genom att ofta bita sig fast i den offensiva zonen, men HV71 visade att de kommer att vara ett av topplagen i HockeyAllsvenskan den kommande säsongen genom att ta ledningen genom Taylor Matson. En puck som egentligen var menad som en passning men som tog en oturlig touch på Alexander Younans klubba in i mål. Framspelningen stod Emil Andrae för. Några minuter efteråt vann Myles Powell en tekning i offensiv zon, via Victor Öhman så gled pucken bak mot Johannes Johannesen som sköt och 1–1 var ett faktum.

VIK gjorde sedan 2–1 på ett liknande sätt. En passning till back på blå, denna gången var det Erik Gustafsson som lade pucken för styrning framför mål och den notoriske målskytten Skyler McKenzie styrde in pucken bakom en skymd Jonas Gunnarsson i HV-målet. Ställningen i första paus: 2–1.

HV71 inledde den andra perioden med att pressa intensivt och VIK fick knappt låna pucken. Det tog ungefär tio minuter in i perioden innan VIK fick sitt första organiserade anfall, som inte gav något resultat. Kort därefter så smällde dock Marcus Westfält in 3–1, efter ett klapp-klapp spel mellan målskytten själv, Tim Wahlgren och Jens Holmström, ett oerhört vackert samarbete och mål. Trots ett extremt spelövertag och flera chanser i numerärt överläge för HV71 så kunde VIK konstatera att de hade utökat sin ledning till 3–1 under den andra perioden.

Den tredje perioden var jämnare än de första två. VIK stod upp bättre mot bortalagets spelövertag och spelet skiftade mellan zonerna. Periodens första mål kom tolv minuter in i perioden genom den tidigare VIK-spelaren Marcus Davidsson efter en snygg individuell prestation där han tog pucken bakom målet för att sedan prickskjuta in pucken i krysset. Bara 30 sekunder senare kom kvitteringen. Denna gång hette målskytten Jonathan Wikström efter en snygg passning från vänster signerad Zion Nybeck. VIK tog då sin timeout i ett försök att ta sig tillbaka in i matchen, vilket inte gav önskat resultat. Med två minuter och sju sekunder kvar av matchen åkte William Wiå på en utvisning, vilket gav HV71 en sista chans att avgöra matchen i numerärt överläge. En möjlighet som de inte utnyttjade vilket i sin tur innebar att matchen gick till förlängning.

Målkungen Powell behövde endast en minut på sig för att avgöra matchen i förlängningsspelet efter en snygg prestation på egen hand, där han tog pucken trots hård uppvaktning av två HV-spelare för att sedan skrinna in framför burväktaren och sprätta in pucken i nätet bakom målvakten.

Mål och assist i VIK:

1–1 Johannes Johannesen (Victor Öhman, Myles Powell) 2–1 Skyler McKenzie (Erik Gustafsson, Myles Powell) 3–1 Victor Westfält (Jens Holmström, Tim Wahlgren) 4–3 Myles Powell.