VIK var ett nummer för stort

Det blev Västerviks IK som segrade i årets upplaga av Sandströms Trophy.

Rob Bordson tryckte in 1–0 till VIK.

Ishockey2019-08-30 21:18

Det står klart sedan Vimmerby besegrats med 3–1 på fredagskvällen i Plivit Arena.

VIK vann båda sina matcher i turneringen medan Vimmerby inkasserade två förluster.

VIK kopplade ett rejält grepp om matchen i första perioden och 1–0-ledningen var i underkant.

Hemmaspelarna hade flera bra lägen att göra ytterligare mål, men Tomas Rydén agerade säkert mellan stolparna i Vimmerbymålet.

Första periodens enda mål gjordes Rob Bordson som kunde trycka in pucken vid bortre stolpen sedan Erik Nyström svarat för ett bra förarbete.

Efter ett knappt tre minuter i andra perioden utökade VIK sin ledning till 2–0 när Adrian Elefalk lyckades överlista Tomas Rydén.

Det blev en jämnare matchbild i den andra perioden där Vimmerby plockade fram några bra lägen att spräcka nollan, men Adam Vay i hemmamålet var omutlig så här långt.

I tredje perioden bevakade VIK sin ledning på ett säkert sätt och gästerna var inte nära att kunna hota hemmasegern.

Segern säkrades definitivt när Emil Alba gjorde 3–0 sedan Vimmerby tagit ut målvakten i jakten på en reducering.

Vimmerby lyckades spräcka npllan när Maximilian Popovic reducerade till 1–3 i slutminuten.

Det märktes att det var en träningsmatch eftersom de där riktigt heta känslorna saknades helt och hållet. Bland annat så var tacklingarna var lätträknade.

Vimmerby är redan i farten igen på söndag när Kalmar väntar på bortaplan medan för VIK är inte nästa match förrän på torsdag när Almtuna svarar för motståndet på bortaplan.

Under de försäsongsmatcher Vay har spelat har han imponerat.
Matchfakta

Västerviks IK 3

Vimmerby 1

Första perioden: 1–0, 8,35, Rob Bordson (Victor Öhman/Erik Nyström).

Andra perioden: 2–0, 2,49, Adrian Elefalk (Adam Plant/Marcus Wästfält).

Tredje perioden: 3–0, 18,48, Emil Alba (Rob Bordson/Adam Plant), 3–1, 19,15 Maximilian Popovic (Henrik Karlsson/Pelle Ström).

Utvisningar, VIK: 5 x 2 min: Vimmerby: 5 x 2 min.

Skotten: 32–21 (11–4, 10–10, 11–7)