VIK värvar etablerad målvakt

Västerviks IK har gjort klart med en ny målvakt. En synnerligen meriterad sådan. Jonas Fransson, med drygt 100 SHL-matcher och 300 allsvenska matcher på sitt CV. – Jag måste erkänna att jag inte trodde att vi skulle kunna få tag i en så här bra målvakt, det här känns kanonbra, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Välmeriterade målvakten Jonas Fransson är klar för spel i Västervik kommande säsong.

Välmeriterade målvakten Jonas Fransson är klar för spel i Västervik kommande säsong.

Foto: TT

Ishockey2016-07-05 07:00

– Vi har varit kräsna i vår jakt på de sista spelarna in i truppen, det måste vi vara för att få till den sista spetsen. 

– Det måste få ta tid för att det ska bli bra, och Jonas Fransson kommer med sin rutin att tillföra massor. Vi kan ju knappast räkna med att få spendera lika mycket tid i anfallszon som de senaste säsongerna, säger Tomas Lind.
Tranås-bördige Jonas Fransson har hunnit bli 36 år gammal och har spelat i fyra SHL-klubbar; HV71, Leksand, Rögle och Linköping. Dessutom har han lirat i Allsvenskan för Tranås, Leksand, Arboga, Rögle, Oskarshamn och Västerås.

Nytändning

– Det här ska bli jätteroligt, lite som en nytändning för mig faktiskt. Tidigare har jag spelat i etablerade topplag, det här känns som en kul och fräsch utmaning, säger Jonas Fransson.

– Jag har ingen större koll på VIK som lag, men mina svärföräldrar har en stuga i Västervik, så jag har varit där en hel del, det är en vacker stad.

I och med Franssons påskrift återstår bara två platser att fylla i VIK:s allsvenska trupp, en center och en back, helst rightare.

– Vi ska fortsätta att vara kräsna, det kommer att bli spelare lediga framöver. Vi kan utan problem gå på is och invänta rätt namn, säger Tomas Lind.
Jonas Fransson kommer att pendla till Västervik från hemmet i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!