VIK vidare till kvalserien

Västerviks IK är nu klara för spel i kvalserien till division ett. Detta efter seger med 5-2 på hemmaplan mot Halmstad, en förlösande seger för Västervik. - Det är längesedan Västervik var med så här långt och nu känns det mycket inspirerande, säger VIK-tränaren Tomas Lind.

Västerviks IK jublar över segern mot Halmstad med 5-2.

Ishockey2008-03-03 07:44

Till att börja med blev Västerviks match mot Halmstad något försenad, på grund av problem med tröjfärgerna. När spelet väl kom i gång hade VIK inledningsvis svårt med Halmstads spel och bortalaget tog också ledningen med 0-1. Västervik kom allt mer in i matchen och tog över handlingarna. 1-1 kom genom Joakim Rampeltin i slutminuterna av perioden och bara minuten senare ordnade Magnus Sjöström 2-1 och pausledning för VIK.
- Efter tio minuter i första fick vi tryck på dem och puckarna mot deras mål och då började det kännas bra, säger Tomas Lind.
Inför den andra perioden ändrade Västervik på sitt spel för att bättre få till uppspelen mot Halmstads tajta försvar. Det lyckades väl och därefter var det aldrig något snack om saken. Västervik var bättre och kontrollerade matchen. Man gick fram till 4-1 i mittperioden och gjorde också 5-1 efter tio minuter i den tredje perioden.
- Det är inget snack om saken, vi gör det här väldigt bra, framförallt vårat boxplay fungerade bra. Vi drog på oss många utvisningar, men både vårat spel i tre mot fem och fyra mot fem fungerade utmärkt.