Välkänt namn tar över som tränare i VIK

På torsdagskvällen meddelade Västerviks IK vem som kommer att vara klubbens huvudtränare framöver.

Nichlas Falk.

Nichlas Falk.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2023-02-02 21:58

Mindre än en vecka tog det för VIK:s styrelse att hitta en ny huvudtränare efter att man i lördags entledigat Martin Gudmundsson och Morgan Persson. Däremellan har laget spelat två matcher – vunnit en, förlorat en – med juniortränarna Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson i båset.

Men nu är det alltså offentliggjort vem som kommer att leda VIK under slutdelen av säsongen. Den som fått förtroendet är Nichlas Falk, som har en välfylld meritlista, främst som spelare.

Han har bland annat representerat Djurgårdens IF i 16 säsonger där han noterades för hela 886 matcher, fördelat på 751 stycken grundseriematcher i SHL samt 115 slutspelsmatcher.

Som tränare har Falk haft uppdrag inom Södertälje, Almtuna, Huddinge IK samt Djurgårdens IF där han både har arbetat med J20 och senast kommer från en säsong i SHL.

– Det har varit några intensiva men roliga dagar. Vi har ansträngt oss och till exempel ringt hela vägen till Nordamerika och pratat med tränare på internationell nivå och fått en väldigt bra respons trots att vi inte har en jättestor organisation eller plånbok som vi kunnat locka med, säger Petra Axelsson, vice ordförande i VIK, i ett pressmeddelande.

Ordförande Urban Widén:

– Jag är otroligt nöjd över vårt arbete och vi är verkligen tillfreds med resultatet av detta. När vi nu har fått sätta en egen prägel på ledarskapet med den input vi fått från laget tror vi att detta är den bästa lösningen vi kan få. Hela styrelsen har verkligen arbetat hårt under dessa dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!