VIK:s match mot AIK skjuts upp: "Lite chockad"

På fredagskvällen togs beslutet att flytta fram lördagens hockeyallsvenska match mellan AIK och Västerviks IK på grund av covid-19-smitta.

Det blir ingen match mellan AIK och VIK på Hovet på lördag.

Det blir ingen match mellan AIK och VIK på Hovet på lördag.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2020-12-11 20:57

På AIK:s hemsida går följande att läsa:

"Ett sent och trist besked nådde AIK under kvällen då man fick veta att morgondagens gäster Västervik fått bekräftade fall av covid-19 i truppen. I och med detta kommer matchen att ställas in och flyttas till ett senare datum. Inget nytt datum är ännu bestämt, utan kommer att kommuniceras så snart det är klart".

När Sporten når VIK-tränaren Mattias Karlin säger han så här om läget:

– Det blev lite drastiskt. Det började med att två spelare hade symtom. Då testade vi alla andra som inte redan har haft det och då var det ett gäng till som fastnade. De hade inte en blekaste att de hade det. Vi har ju tränat som vanligt idag (fredag) och förberett oss för matchen mot AIK. Man blev lite chockad.

Detta innebär att även onsdagsmatchen mot Tingsryd kan bli uppskjuten.

– Det är läkarna som bestämmer. Som jag fattar det är det sju dagar som gäller där de två sista ska vara symtomfria. Så i min värld är Tingsrydsmatchen körd. Vi får se, säger Karlin som börjar få rutin på det här nu.

– Jag tror att jag har testat mig minst fem gånger redan och vi kommer att fortsätta testa oss under veckan. Det är inte direkt det roligaste som finns att ta de där testerna, usch. Men välbehövligt så klart. Det är riktigt tråkigt det här, men vad ska man göra.

Om det är sju dagar som gäller där de två sista ska vara symtomfria så kan även matchen mot Mora nästa lördag vara i fara.

Karta: Hovet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!