VIK:s nyförvärv testar med NHL–klubb: "Känner mig förberedd"

Under nästa vecka åker Västerviks IK:s nye forward Mattias Elfström till Detroit för att visa upp sig på klubbens utvecklingscamp.

Mattias Elfström ska träna med Detroit i en vecka. Foto: TT

Mattias Elfström ska träna med Detroit i en vecka. Foto: TT

Foto:

Ishockey2017-06-27 15:12

Den storväxte forwarden som för någon månad sen gjorde klart med VIK Hockey blev förra sommaren tingad av svenskklubben Detroit Red Wings i den årliga talang-draften. Han valdes i den sjunde rundan, som 197:e spelare totalt.

Varje år håller klubbarna ett utvecklingsläger för sina tingade spelare, där talangerna ges möjligheten att visa sina kunskaper för klubbledningen.

– Det är en väldigt rolig vecka. Man får se hur det funkar där borta och träffa alla andra draftval, säger Mattias Elfström.

Göteborgaren Elfström, som förra året spelade främst för Malmö Redhawks J20, vet vad som väntar då han var över redan ifjol.

– Jag vet vad som väntar. Det är sju tuffa dagar med fysiska tester och isträningar.

Resan över Atlanten till delstaten Michigan går nästa onsdag, och Elfström kliver in i Detroits anläggning med gott självförtroende.

– Jag har tränat på bra och känner mig väl förberedd. Skulle det gå bra så vore ju det kanon, men om det inte skulle gå så bra så har man ändå en hel säsong att visa upp sig på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!