VIK:s start fällde Pantern

En rasande inledning med tre mål på de första åtta minuterna la grunden när VIK imponerade och hemmaslog topplaget Pantern. Det blev tre mål från Patrik Blombergs klubba när VIK vann med 6-3.

Ishockey2017-11-10 19:50

Publiksiffran denna kväll var den klart sämsta för säsongen. Det verkade inte bekomma VIK-spelarna i den första perioden. För hemmalaget såg inte ut att vara ett lag på nedflyttningsplats och med fyra raka förluster i bagaget när domare Johan Magnusson släppte pucken. Det var full gas från start. När 08:09 var spelat bytte Panterns tränare Håkan Åhlund målvakt från Jonathan Bjurö till Robin Jensen. Bjurö hade släppt tre puckar bakom sig. Inget av dem på något sätt en tabbe - snarare bra avslut från Västerviksspelarna.

Först:efter 02:33 skickade Oskar Svanlund - knallhårt - upp pucken i krysset. Sedan: Christopher Fish öste på till 2-0 efter 04:44, när han omarkerad pangade in en retur. Till sist: Kalle Östman fyllde på i en omställning och rakade in returen efter Lukas Löfquist stolpskott.

En fullständigt rasande inledning av VIK-spelarna, månne stärkta av Emil Georgssons och Victor Öhmans intåg. Pantern växte, som det heter, in i matchen ju längre perioden led och fick till stånd en reducering efter 11:37. Ett fint kombinationsspel avslutades med att Robin Dahse snipersköt in 3-1.

Och målfesten fortsatte sedan i den andra. VIK fick återigen en pangstart när Patrik Blomberg stötte in 4-1 efter att den för dagen utmärkte Emil Wahlberg hittat honom framför mål.

En snabb Pantern-reducering satte vissa käppar i VIK-hjulen, men henmalaget återtog kommandot genom Blombergs andra mål för kvällen. Christopher FIsh stötte fram pucken till Blomberg (som tidigare spelat i just Pantern), och genom att fräckt gå köksvägen var tremålsledningen tillbaka. Men: gästerna gav sig inte. En skymd VIktor Östlund kunde inte stoppa Sebastian Strandbergs skott med drygt två minuter kvar av perioden.

VIK inledde den tredje perioden med att städa av de knappa 90 sekunder man hade kvar i numerärt underläge - med vissa problem. Pantern var stärkta av övertaget och hade bud på reducering vid flera tillfällen. Istället: en omställning för VIK som avslutades med att Patrik Blomberg jublade som en hattrick-skytt.

Med en tremålsledning insåg VIK att det var onödigt att ta några större risker utan fokuserade istället på att inte ge sina gäster någon energi.

Fakta och plusbetyg:

Västerviks IK – IK Pantern 5-3 (3-1, 2-2, 1-0)

Plivit-Trade-Hallen

HockeyAllsvenskan, omgång 17

Första perioden: 1-0 (02:33) Oskar Svanlund (Pierre Gustavsson, Emil Wahlberg) spel 5 mot 4, 2-0 (04:44) Christopher Fish (Patrik Blomberg, Emil Wahlberg) 3-0 (08:09) Kalle Östman (Lukas Löfquist, Oskar Svanlund), 3-1 (11:37) Robin Dahse (Sebastian Strandberg, Olle Liss)

Andra perioden: (00:53) Patrik Blomberg (Emil Wahlberg, Christopher Fish), 4-2 (03:19) Sebastian Selin, 5-2 (04:37) Patrik Blomberg (Christopher Fish), 5-3 (17:30) Sebastian Strandberg (Robin Dahse)

Tredje perioden: 6-3 (04:50) Patrik Blomberg (Victor Öhman, Viktor Östlund)

Skott: 14-10, 15-11,

Utvisningar: VIK 5x2 min, IKP 6x2 min

Domare: Johan Magnusson