VIK:s tränarjakt närmar sig slutet: "Har en favorit"

"Inom en snar framtid", säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson att man vill ha sin nye huvudtränare presenterad.

Emil Georgsson hoppas ha gjort klart med Västerviks IK:s nye huvudtränare inom kort.

Emil Georgsson hoppas ha gjort klart med Västerviks IK:s nye huvudtränare inom kort.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-04-30 14:00

Ett intensivt arbete, som pågått i ett par veckor, börjar närma sig sitt slut. Emil Georgsson har kokat ned sin lista över tänkbara kandidater. För Sporten berättar han om hur processen sett ut.

– Totalt har det rört sig om någonstans 10–15 tränare där jag åtminstone hört mig för. Vi har inte intervjuat så många men jag har tagit referenser på dem för att se om de skulle vara intressanta för oss.

De mest intressanta har varit i Västervik och besökt faciliteterna för en intervju på plats, där förutom Georgsson också representanter från styrelsen har funnits med.

– Ja, vi har haft en del folk här och nu är vi i det skedet att vi ska välja en inriktning och försöka nå en överenskommelse. Vi är i slutfasen, skulle jag säga.

Hur känns det?

– Bra. Det finns alltid en osäkerhet, det är väl ofrånkomligt på nåt sätt vid den här typen av rekrytering, man vill ju träffa rätt. Men jag har min favorit och förhoppningsvis kommer vi komma överens.

Parallellt med att tillsätta en tränare ska Georgsson sätta ihop en slagkraftig trupp till nästa Hockeyallsvenska säsong. Två spår som givetvis går hand i hand.

– Visst är det så. Många spelare och agenter vill ha svar på vem som kommer att träna laget, och det kan jag förstå. Vår inställning har hela tiden att ju snabbare vi har en tränare klar desto bättre.

När har ni en tränare klar?

– Inom en snar framtid. Som jag sa så är vi i slutfasen.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!