Rutinerat motstånd väntar för VH

Vimmerby Hockey tar sig an Borås på bortais på onsdagen. "Ett rutinerat lag som ska bli intressant att möta", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Konstantin Barulin.

Konstantin Barulin.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-10-26 09:00

Nykomlingen Borås tog sig förbi VH i serien och ligger just framför som åtta. Säsongens andra trepoängare bärgades via seger 5–2 hemma mot KRIF. I egenskap av nykomlingar i Hockeyettan har Borås inlett serien som förväntat. Som lag präglas de av att truppen innehåller flera spelare som både fyllt 35 och närmar sig 40.  

– De har ett erfaret lag och har nog truppen med högst medelålder i hela ettan. Det ska bli roligt att se hur vi tar oss an dem, säger Hampus Sylvegård.

En av Borås mest rutinerade spelare är målvakten Konstantin Barulin. 38-åringen har 12 säsonger i KHL bakom sig och har vunnit VM-guld med Ryssland. Han gjorde sin första match för säsongen senast och förde laget till seger direkt.

 För Vimmerbys Hockeys del gäller det att bryta en ny trend. När laget väl lyckats undvika att hamna i 2–0-underläge har de istället i de två senaste matcherna tagit ledningen, men tappat och förlorat till slut.

– Ser man specifikt på matchen mot Karlskrona senast så är det i spelet med special teams vi förlorar matchen. Tar man 16 utvisningsminuter så är det svårt att vinna matcher. Jag har trycket extra på det under veckans två träningar, att vi måste vara noggrannare och åka skridskor och ta jobbet ordentligt så vi slipper dra på oss utvisningar.

William Dageryd saknas fortfarande. I övrigt är hela truppen tillgänglig för spel.

* Följ vår liverapportering från matchen på onsdag från 18.55 på vimmerbytidning.se

Hampus Sylvegård, Vimmerby Hockey.
Hampus Sylvegård, Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!