Viktig seger för HV: "Maler ner dem"

Jumbomöte med viktiga poäng på spel. Då såg HV71 till att fixa en övertygande seger. –Vi maler ner dem, säger André Petersson efter 5–1 mot Malmö.

HV71:s André Petersson.

Ishockey2023-02-04 17:58

HV71 har kommit i gång ordentligt efter tränarbytet, där Tommy Samuelsson och assisterande Fredrik Stillman fick lämna klubben och klubbdirektören Johan Lindbom klev in i båset i deras ställe.

Hans första match slutade med förlust – men de två följande har slutat med segrar för Jönköpingslaget.

Den senaste: 5–1 hemma mot Malmö.

"Bra känsla"

– Det är en bra känsla, ett lugn. Vi drar åt samma håll, säger André Petersson om kampen att undvika kval till C More.

– Vi har ett spelsätt som är lite enklare att förstå.

HV71 ledde med 2–0 efter första perioden, efter mål av Radan Lenc och Emil Andrae.

Återstående 40 minuter såg ungefär ut på samma vis: stabilt målvaktsspel från Joni Ortio och en effektiv offensiv.

+ Under de följande 20 minuterna fick Malmö ett mål bortdömt efter videobedömning och i stället utökade Oliwer Kaski till 3–0 för HV71.

+ Sista perioden fick hemmalaget spela en hel del powerplay och då säkrade Kaski segern när han satte dit 4–0 efter fem minuter och sedan var delaktig i Joseph Laleggias 5–0-mål.

– Det är skönt att kunna vinna, jag tycker vi spelar så som vi ska göra. Vi maler ner dem. Vi ger dem inte så många lägen. Vi har lite att jobba på i försvarszonen fortfarande men vi gör ett bättre jobb i anfallszonen och mittzonen och stänger ner dem, säger André Petersson.

Trepoängaren gör att HV71 har fyra poäng upp till Brynäs på säker SHL-mark

Malmö är fortsatt jumbo, sju poäng bakom HV71.

Rögle på slutspelsplats

Rögles fyra raka förluster innebar att klubben hamnade utanför slutspelsplats, men efter bortasegern mot Brynäs – Adam Edström avgjorde med sitt 2–1-mål – är Ängelholm-laget tillbaka och har grepp om tabellens sista slutspelsplacering.

Oskarshamn tog en ny trepoängare genom 5–0 borta mot Luleå. Antti Suomela och Ahti Oksanen stod för två mål vardera.