Viktig seger för VH – målvakten höll nollan

Två mål. Det var vad vi bjöds på i matchen mellan Tyresö/Hanviken och Vimmerby Hockey. Och det var VH som gjorde båda och tog tre oerhört viktiga poäng.

Jubel. Vimmerby Hockey fick med sig tre mycket sköna poäng hem från onsdagens bortamatch.

Jubel. Vimmerby Hockey fick med sig tre mycket sköna poäng hem från onsdagens bortamatch.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-01-26 21:13

Bottenmöte mellan åttan och nian i den södra Allettan. Hanviken mot Vimmerby i Tyresö ishall. Tabelläget spelade säkert in i starten av matchen, som var lite krampaktig. Men i takt med att en del utvisningar började komma (framför allt för Hanviken) öppnades spelet också upp. 

Det bästa läget fick VH. Hanviken åkte på en dubbelutvisning med fem minuter kvar av den första perioden och VH fick spela fem mot tre i två minuter. Målen fortsatte trots det att lysa med sin frånvaro. Vimmerby hade det fortsatt svårt med målskyttet och saknade den sista skärpan för att spräcka nollan.

Skulle även den andra perioden bli mållös? Det såg länge ut som så. Trots en del chanser åt båda håll så fick man inte hål på de duktiga målvakterna. Oscar Walldén i Hanviken och Gustav Bågenvik i Vimmerby hade verkligen vaknat upp på rätt sida. 

Med 78 sekunder kvar av den andra perioden fick dock Walldén ge sig. VH-backen Hugo Enock tog emot en puck strax ovanför blå – och tryckte iväg ett slagskott som bara swishade in vid hemmamålvaktens vänstra kryss. Det blev periodens enda mål och VH gick in till den sista pausvilan med en ledning i ryggen.

I den tredje perioden jagade hemmalaget en kvittering. Det gav samtidigt en del omställningslägen för VH, som man inte lyckades utnyttja. Gustav Bågenvik fortsatte att briljera i gästernas mål och höll tätt. Han skulle heller inte släppa en enda puck förbi sig den här kvällen. Istället kunde VH punktera matchen med 30 sekunder kvar, när Isac Andersson – lånet som gjorde sin första match för klubben – fick peta in pucken i öppen kasse. 

VH tog därmed tre mycket viktiga poäng och är ny serieåtta i den södra Allettan. 

Hanviken–Vimmerby 0–2

Första perioden: -

Andra perioden: (38:42) 0–1 Hugo Enock (Tatu Kokkola).

Tredje perioden: (59:32) 0–2 Isac Andersson (Philip Elgestål, Pelle Ström).

Skotten: 38–27 (8–9, 14–10, 16–8).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!