Viktig seger för Vimmerby Hockey

Serieledarna mot jumbon. På förhand var Vimmerby en gigantisk favorit i hemmamatchen mot Helsingborg. Och visst blev det tre poäng, även om det blev onödigt spännande i slutet. Matchen slutade 4–3.

Ishockey2018-11-21 21:07

VH fick en bra start – när Martin Pärna styrde in Jacob Isakssons backskott efter drygt fyra minuter. I det läget hade Vimmerby bud på mer. Känslan var att hemmapubliken skulle få se en riktig målfest.

Så blev det inte.

Helsingborg kvitterade till 1–1, drog ner tempot och fick perioden precis dit de ville. Vimmerby hade svårt att hålla uppe tempot och slarvade alldeles för mycket.

Hemmalaget kunde ändå gå till pausvila med 2­–1 i ryggen. I numerärt överläge tryckte Pontus Näsen in 2–1 från nära håll.

I den andra perioden var det total dominans från Vimmerby. Helsingborgs enda fokus var att hålla rent framför eget mål. Deras offensiva spel var nästan obefintligt.

VH vann skotten med 19–4.

Men det blev bara ett mål. Det var när Oscar Gustavsson lurade ner bortamålvakten och retfullt enkelt la in pucken i mål.

4–1 kom i början av den tredje perioden. Återigen i powerplay. Christian Blomqvist stod parkerad framför målet och nöp till direkt när chansen dök upp.

Avgjort?

Jo, det trodde nog de flesta. Men mot alla odds blev det en spännande avslutning. Först gjorde Helsingborg 4–2 i powerplay. Då stod klockan på 53:44. Två minuter senare kom även 4–3.

Då såg det rejält nervöst ut i hemmalaget. Men det blev inte några fler mål. Vimmerby höll ut och tog tre viktiga poäng.