Viktig VH-seger - fyra mål under de sista nio minuterna

Proppen ur i sista perioden. Det räckte för att Vimmerby till slut skulle ta en målmässigt solklar seger med 5-1 borta mot Lindlöven. Men så given var inte de tre poängen - för med bara nio minuter kvar att spela var ställningen 1-1.

Ishockey2017-02-05 17:11
Den första perioden var en fantastiskt sömnig och tempofattig historia.
Stundtals kändes det som en träningsmatch om inramningen, med endast drygt 150 fysiska personer på läktarna, bidrog till helhetsintrycket.
Visserligen skapades en del chanser, men det berodde mest på darriga försvar än på konstruktivt anfallsspel. Närmast för Vimmerby var Kalle Östman, som prickade kryssribban med fem minuter kvar av perioden.
I slutet av den första perioden fick center n i VH:s andralina, Mattias Wigley, kliva av och laget fick gå runt på tre femmor under resten av matchen.

Lite bättre i inledningen av den andra perioden från Vimmerbys sida och efter knappt fyra minuter tog man också ledningen. Efter fint förarbete av David Stenbacka fick Jesper Kokkonen pucken i slottet och hans fösare letade sig på något sätt in i bortre burgaveln.
Strax därefter svarade VH-målvakten Oscar Fröberg för en galen räddning, men utöver den chansen kändes Lindlöven helt iskallt i offensiven.
Därför kom kvitteringen till 1-1 lite överraskande. Målet föregicks dock av alldeles för vekt VH-spel framför eget mål där hemmalaget fick ta fyra-fem avslut i lugn och ro – och på femte försöket letade sig pucken precis över mållinjen.
Slående i den andra perioden, precis som i den första, var Vimmerbys oförmåga att få skotten på mål. Man avlossade många, men den enda skada de flesta av dessa gjorde var att misshandla sargen bakom Lindlövens mål.

I den tredje fick Vimmerby chansen att spela i numerärt underläge, men trots en hel del chanser lyckades hemmalaget freda sitt mål.
VH:s 2-1-mål kom istället med nio minuter kvar av matchen. Laget hade då tagit tag i matchen och skapade bra tryck under några byten. Pelle Ström drev hårt på mål och duktige Robin Kokkonen lyfte in returen.
Sedan var det proppen ur ordentligt. Genom två mål av Kalle Östman och ett mål i öppen kasse av Jesper Kokkonen fastställdes slutresultatet mot ett tröttkört hemmalag.
Fakta
Lindlöven-Vimmerby 1-5 ( 0-0, 1-1, 0-4)
Andra perioden: 0-1 (23:48) Jesper Kokkonen (David Stenabacka), 1-1 (35:51) Sam Perstedt (Max Lalander).
Tredje perioden: 1-2 (51:05) Robin Kokkonen (Dennis Fröland, Pelle Ström), 1-3 (55:43) Kalle Östman (Robin Kokkonen, Oscar Josefsson), 1-4 (57:56) Kalle Östman (Robin Kokkonen), 1-5 (59:38) Jesper Kokkonen (David Stenbacka).
Skott: 28-34 (12-10, 11-6, 5-18)
Utvisningar, Lindlöven: 3x2 min. VH: 1x2 min