Virserum vann på straffar mot Skärblacka

Virserums SGF vann borta mot Skärblacka IF med 4–3 efter straffläggning. "Vi är det bättre laget", säger VSGF:s Pierre Gustavsson.

VSGF med spelande tränaren Pierre Gustavsson mötte Skärblacka under söndagen.

VSGF med spelande tränaren Pierre Gustavsson mötte Skärblacka under söndagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-01-21 20:19

Bara drygt två minuter in i matchen sköt Daniel Öhlund in 1–0 i powerplay för VSGF. Skärblacka kvitterade sju minuter in i andra perioden, men två minuter senare gjorde Simon Dahl 2–1.

Skärblacka gjorde 2–2 tre minuter in i tredje perioden. Fem minuter senare gjorde Öhlund sitt andra mål och återtog ledningen igen för bortalaget. Skärblacka kom dock ikapp ännu en gång och det stod 3–3 efter ordinarie tid.

Förlängningen blev mållös. Patrik Barger avgjorde sen straffarna och VSGF, nu med fyra raka segrar, knep extrapoängen.

– Vi gjorde den bästa matchen i den här serien. Vi hade lägen för att ta alla tre poängen och jag tycker vi är det bättre laget, säger spelande VSGF-tränaren Pierre Gustavsson.

VSGF är med en match mindre spelad två poäng bakom Skärblacka i tabelltopp. Det var det tuffaste motståndet hittills för VSGF.

– Det var det bästa laget i serien vi mött hittills, men sen har vi ju Eksjö kvar innan det vänder. 

Vad säger du om matchbilden?

– Den var ganska tajt även om vi är det bättre laget och spelförande, men det är inte helt orättvist att resultatet är såpass jämnt. 

Ni tappar ledningen flera gånger om, var det jobbigt mentalt?

– Jag tycker vi hanterar det bra. Vi gnuggar på och har flera lägen att göra mål, och vi har dessutom några stolpträffar. Det är lite oflyt och det var bara det lilla sista som saknades. 

Pierre Gustavsson delar ut beröm till målvakten Max Fridh och andraformationen bestående av Daniel Öhlund, Martin Holmstrand, Joel Stridell, Jonathan Johansson och Isak Grönlund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!