Viktiga veckan – två tuffa bortamatcher väntar för VH

Vimmerby Hockey går in i en viktig vecka. Efter två raka förluster väntar nu två tuffa bortamatcher, mot Mörrum respektive Nybro. "Vi är verkligen revanschsugna", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Det brukar smälla när Vimmerby Hockey ställs mot Mörrum.

Det brukar smälla när Vimmerby Hockey ställs mot Mörrum.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-10-11 19:30

Hampus Sylvegård är på väg till tisdagsträningen när Sporten når honom. Först väntar ett lättare ispass och sedan videogenomgång, där man både analyserar sitt egna spel och motståndarnas.

På onsdag kväll väntar en lurig bortamatch, då man gästar Mörrum i Jössarinken.

Vad vet du om Mörrum?

– Jag har sett en match och tycker det är ett skickligt lag. Där finns några duktiga spelare, så som John Henrion, Paulsson (Marcus) och Khalid Ibrahim. Det kommer bli en intressant match, menar Sylvegård.

VH-tränaren poängterar att det mesta av fokuset kommer att ligga på hans egna lag.

– Ja, så är det alltid. Vi lägger fokus på oss själva, även om man så klart alltid har koll på vilka man möter.

Efter seger i premiären har Vimmerby nu åkt på två raka förluster i Hockeyettan. Och nu står man inför två på pappret tuffa bortamatcher. Först Mörrum på onsdag – och sedan Nybro på fredag.

– Alla matcher är viktiga, så det är inget speciellt egentligen. Vi ser det som en rolig vecka, en tuff vecka, med allt vad det innebär att spela borta. Man kommer hem sent och många av grabbarna ska upp och jobba dagen efter. Vi hoppas att vi kan få med oss poäng från båda matcherna och är verkligen revanschsugna, säger Hampus Sylvegård.

Hur ser det ut i truppen?

– I nuläget har vi hela truppen tillgänglig.

* Sporten är på plats i Jössarinken på onsdag kväll och direktrapporterar från matchen, med start klockan 18:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!