Viktigaste VH-veckan väntar

Allettan eller Fortsättningsserien? Den här veckan lär det med stor sannolikhet avgöras för Vimmerby Hockey. – Kvällens match mot ett omotiverat Helsingborg är VH:s trumfkort, siar HockeyEttan-experten på hockeysverige.se, Mikael Mjörnberg.

MER JUBEL. Det är upplagt för mer jubel för Oscar Josefsson och övriga VH i slutomgångarna. Åtminstone om man får tro HockeyEttan-oraklet Mikael Mjörnberg, som tippar att VH tar sig till Allettan och att det blir Tranås som bommar. VH:s väg dit inleds i kväll med bortamatch mot Helsingborg.

MER JUBEL. Det är upplagt för mer jubel för Oscar Josefsson och övriga VH i slutomgångarna. Åtminstone om man får tro HockeyEttan-oraklet Mikael Mjörnberg, som tippar att VH tar sig till Allettan och att det blir Tranås som bommar. VH:s väg dit inleds i kväll med bortamatch mot Helsingborg.

Foto:

Ishockey2016-12-07 14:00

Helsingborg borta i kväll, Tranås hemma på lördag och Kristianstad borta på onsdag.

Tre matcher skiljer Vimmerby Hockey från Allettan.

Trots att maskineriet stundtals har knackat under säsongen har Vimmerby, som du kan se i tabellen här nedan, satt sig i ett hyfsat läge inför slutomgångarna.

Mjörnbergs spåkula

Vi bad Hockeyettan-oraklet på hockeysverige.se, Mikael Mjörnberg, titta in i spåkulan och berätta vad han ser.

– Vimmerby har en match mindre spelad än de övriga lagen runt Allettanstrecket och har dessutom Helsingborg kvar att möta. Det är deras trumfkort. Det här ska Vimmerby inte kunna missa, säger Mjörnberg.

– Kan man inte slå Helsingborg, som inte har något att spela för, ska man heller inte gå till Alletten.

– Helsingborg gick mycket på entusiasm under första halvan av serien när det gick bra, nu ser det segare ut, säger Mjörnberg.

Tranås bommar

Kampen runt Allettanstrecket är stenhård och det skiljer bara tre poäng mellan trean Nybro och sexan Kallinge-Ronneby.

Vilka lag blir det då som tar sig vidare till ettans finrum?

– Till slut tror jag att det blir Tranås som bommar. Jag såg dem mot Nybro i måndags kväll och blev inte särskilt imponerad. De kör mycket på chans och det känns inte så genomtänkt. Dessutom har de två svåra matcher kvar.

– Om Vimmerby slår Helsingborg i kväll, vilket de ska göra, så sätter de hård press inför derbyt på lördag, säger Mjörnberg.

Och om Vimmerby förlorar i kväll då?

– Då blir det ännu mer intressant att se matchen mellan VH och Tranås, skrattar han.

– Nu tror jag i och för sig inte att det blir så, men snacka om två lag med nerverna utanpå matchtröjorna i så fall.

Helsingborg borta

VH har i kväll alltså möjlighet att ta ett stort kliv mot Allettan. Seger mot Helsingborg och man har fem poäng tillgod på sexan KRIF och två matcher kvar. Tränaren Jeff Hällegard har segerreceptet klart för sig:

– Vi ska spela den hockey som vi har gjort sedan bottennappet borta mot Nybro – vara enkla, vända snabbt, inte krångla till det, inte tappa pucken på fel ställen och ha med oss den höga farten.

– Vi är obesegrade i de fem senaste matcherna och det känns också som att vi nu är mer beredda att ta det sktiga jobbet framför mål, säger han.
VH mönstrar ett skade- och sjukdomsfritt lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!