Viktige centern fortsätter: "Jag kommer sakna dem"

Simon Dahl och Jim Nordh tackade nej. Den tredje länken i VSGF:s fruktade förstakedja – centern Andreas Lundgren – har däremot lämnat klartecken till ytterligare en säsong.

Andreas Lundgren stannar i VSGF.

Andreas Lundgren stannar i VSGF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-04 20:30

– Det var väl egentligen inte så mycket att fundera över. Jag vill spela hockey åtminstone en säsong till och då är det Virserum som gäller, säger 29-åringen.

Några andra erbjudanden att ta ställning till?

– Nej, det var Virserum eller sluta som var alternativen. Eftersom vi väntar vårt första barn hade jag inte varit intresserad av att pendla.

Liksom alla andra i VSGF var Andreas Lundgren besviken efter helgens stora hockeynyhet, att Simon Dahl och Jim Nordh lämnar klubben för derbyrivalen Åseda.

– Det är tråkigt, så klart. Jag har spelat tillsammans med Dahl och Nordh de två senaste säsongerna. Vi tänkte hockey på ungefär samma sätt och hittade varandra väldigt bra där ute på isen. Det har varit två av de roligaste säsongerna i min karriär. Jag kommer sakna dem.

Finns det några naturliga ersättare i truppen?

– Det är svårt att säga. Vi får se vad de utländska nyförvärven håller för klass. Förhoppningsvis kommer vi ha ett slagkraftigt lag även nästa säsong. Jag vet att det är positiva saker på gång.

Andreas Lundgren har producerat över 150 poäng de senaste säsongerna. Med andra ord är det mycket viktigt för VSGF att han fortsätter.

"Vi kan stolt presentera Virserumskillen som besitter stor speluppfattning och känsla för spelet. En mycket vältränad och organiserad spelare och med god laganda både på och utanför planen", skriver VSGF på sin Facebook-sida.

MER LÄSNING:
Viktig förlängning för VSGF
Poängkungarna går till värsta rivalen
Sportgruppen: "Hade inte med det i planeringen"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!