”Viktigt att vi tar poäng”

Han skadade sig redan i andra omgången hemma mot Almtuna och har missat två månader av säsongen. Han gjorde comeback för några veckor sedan – och på onsdagen gjorde han sitt första mål i Hockeyallsvenskan, borta mot AIK. – Det var skönt att spräcka den nollan, men det känns surt att det inte räckte till seger. Hoppas vi kan vinna hemma mot Almtuna i kväll istället, säger Västerviks IK:s Dan Pettersson.

Dan Petterssons första mål i hockeyallsvenskan mot AIK ledde inte till seger. I kväll finns det chans till revansch mot Almtuna.

Dan Petterssons första mål i hockeyallsvenskan mot AIK ledde inte till seger. I kväll finns det chans till revansch mot Almtuna.

Foto:

Ishockey2016-12-16 09:00

Den ordinarie VIK–kaptenen stötte in 1–0 för sitt lag på Hovet i Stockholm.

– Mats (Fröshaug) och Victor (”26” Öhman) gjorde ett fint förarbete, det var bara för mig att slå in pucken i öppet mål, säger Dan Pettersson.

Västervik hade också ledningen med 2–1 en bit in i tredje perioden, men AIK vände till 3–2 efter ett par kostsamma individuella misstag i VIK.

– Vi sätter oss själva i skiten när vi är på väg mot en trepoängare, det känns surt.

Det blev i alla fall en räddad poäng för VIK, den första mot AIK i Hockeyallsvenskan. Jörgen Karterud tryckte in 3–3 sedan VIK tagit ut målvakten i slutminuterna.

– Viktigt att vi plockar poäng i match efter match, det tyder på bra moral i laget – men det skulle kunna ha varit tre den här gången.

Visst plockar VIK poäng konsekvent. Faktum är att laget har tagit poäng i nio av de tio senaste matcherna – och det är en stor del i att nykomlingen är tabelltrea med 49 poäng efter 27 omgångar.

Dan bäst på plan

I förlängningen avgjorde AIK till 4–3, efter ännu ett individuellt misstag.

– Synd att vi slarvar bort det, därför känns det extra skönt att det kommer en ny match mot Almtuna redan i kväll, säger han.

Dan Pettersson var Västerviks bäste spelare på Hovet, men han är ganska blygsam när han pratar om sig själv.

– Det går åt rätt håll, formen stegras match för match – men jag har fortfarande några procent kvar innan jag är uppe på hundra. Framförallt så är det timingen som saknas när man har varit borta så länge.

1–1 i möten 

Västervik och Almtuna har 1–1 i möten den här säsongen. 

Västervik vann i hemmapremiären med 3–0, men förlorade med 2–5 i Uppsala i början av november.

Tippade topplaget Almtuna, på nionde plats med 36 poäng, sparkade nyligen tränaren, Västerviks–sonen Niklas Eriksson, efter fyra raka förluster – och nye huvudtränaren Marcus Ragnarsson fick bästa tänkbara start med en 3–1–seger hemma mot Timrå.

– Vi har alla möjligheter att ta tre poäng, särskilt på hemmaplan. Vi kommer att gå ut hårt och försöka få till snabba spelvändningar, precis som vi brukar, säger Dan Pettersson.

Västervik kommer till spel med i stort sett samma lag som senast mot AIK. Emil Georgsson är fortfarande sjuk - och målet vaktas den här gången av Jonas Fransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!