Viktigt besked för VH – nyckelspelaren fortsätter

Hockeyallsvenskan? Nej, inte nästa säsong i alla fall. Nu är det klart den duktige målvakten Robin Christoffersson fortsätter i Vimmerby Hockey ytterligare ett år.

Robin Christoffersson är klar för en fortsättning i VH.

Robin Christoffersson är klar för en fortsättning i VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-05-05 13:07

26-åringen från Leksand gjorde en mycket stark vårsäsong och var given förstemålvakt när Vimmerby Hockey radade upp segrar i fortsättningsserien och slutspelet. Det räckte nästan hela vägen – till slut fick VH och Robin Christoffersson ge sig mot Nybro.

Kort efter det jobbiga uttåget öppnade målvakten för ett klubbyte.

– Det är klart att man vill spela så högt upp som möjligt. Jag känner mig ganska mogen för det (spel i Hockeyallsvenskan) och har gjort det i åtminstone tre år nu. Det gäller bara att få chansen att visa upp sig och jag tror att jag hade klarat av den uppgiften bra. Det hade varit roligt, sa han till Vimmerby Tidning i början av april.

Nu, drygt en månad senare, är det klart att Robin Christoffersson fortsätter i Vimmerby Hockey. Det är förstås en viktig pusselbit för VH. Det innebär att han går in på sin tredje säsong i VH-dressen. I vårserien hade han räddningsprocent på fina 92.43 och i slutspelet strax under 92 procent. 

Precis som den gångna säsongen kommer Christoffersson att konkurrera med Scott Hector. Det nya kontraktet gäller för säsongen 2023/24. 

Lagbygget tar en allt fastare form och nu har Vimmerby Hockey klart med två målvakter, sex backar och åtta forwards. Fyra av dem är nyförvärv, backarna Erik Fernhall och Elias Lindgren och forwardsduon Martin Pärna och Adam Petersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!