Troja/Ljungby har varit något av en drömmotståndare för Västerviks IK de senaste säsongerna. Inte längre. VIK föll klart hemma i Plivit Trade-Hallen.

Oscar Drugge deppar efter förlust i Smålandsderbyt mot Troja

Ishockey2017-12-15 20:15

Västervik hade chansen att skapa sig ett hyggligt poängavstånd till Troja under strecket.
Om de tog den? Nä, knappast. Gästerna var betydligt mer effektivt i den här matchen och vann med 8-2.

Mötena mellan Västervik och Troja/Ljungby har de senaste åren utvecklats till skarpa prestigekamper. Inget undantag i kväll. VIK har som ni kanske vet haft ett kraftigt psykologiskt övertag på just Troja, men inte längre. Ljungby-laget vann förra mötet och vann alltså i afton igen.

Att gästerna gick till första periodvila med ledning i ryggen kändes märkligt. Det var Västervik som var spelförande och laget som skapade flest chanser. Men… VIK var alldeles för oskarpt och ineffektivt när lägena dök upp.
Drygt halvvägs in i första perioden presenterade sig Jonathan Johnsson både en och  två gånger.
Först lirkade han in pucken mellan Viktor Östlund, någon minut senare hittade han krysset. Därefter bytte hemmalaget målvakt. In med Jonas Fransson istället.
Repliken kom ganska snabbt, då Emil Wahlbergs precisionsköt från långt håll till 1-2.
Mittperioden tillhörde Troja till stor del, trots 18-8 (!) i skott i hemmafavör. Lagen gjorde ett mål vardera: Andreas Frisk för VIK och Tor Immo för Troja.
Västerviksspelarna hade nog en bra känsla inför tredje akten, trots underläget.
Så klev han fram igen, Jonathan Johnsson. På nytt pass från förre VIK-spelaren Nicolai Meyer, satte han sitt tredje och Trojas fjärde mål för kvällen. Av bara farten kom 2-5 genom Tor Immo och 2-6 av David Rundqvist. Det slutade inte där. Det blev till slut 2-8 - efter 0-5 i sista perioden.

Nej, det här var ingen rolig kväll för VIK, som vek ner sig totalt sista 20 minuterna.

Matchfakta: Västervik-Troja 2-8 (1-2, 1-1, 0-5)
Första perioden: 0-1 (9.39) Jonathan Johnsson (Nikolai Meyer (Jonatan Nielsen), 0-2 (11.39) Jonathan Johnsson (Jesper Thörnberg), 1-2 (12.46) Emil Wahlberg (Alexander Viklund).
Andra perioden: 1-3 (28.44) Tor Immo (Jens Holmström, David Rundqvist), 2-3 (37.05) Andreas Frisk (Joacim Hedblad).
Tredje perioden: 2-4 (42.20) Jonathan Johnsson (Nicolai Meyer), 2-5 (47.53) Tor Immo (David Rundqvist, Jens Holmström), 2-6 (55.45) David Rundqvist (Tor Immo), 2-7 (57.15) Nicolai Meyer (Jonathan Johnsson), 2-8 (58.00) Tor Immo (Johan Andersson).
Utvisningar VIK: 2x2. Troja: 3x2.
Skott: 12-7, 18-8