Levin fortsätter ösa in mål mot skånelaget

Tre mål i fjol mot Tyringe. På söndagen kom tre nya fullträffar för Eddie Levin som hade lekstuga i 7–2-segern på hemmais mot skåningarna. Sitter sådant i bakhuvudet inför när man har bra statistik mot ett lag?, "Haha det vet jag inte. Det är nog bara slumpen", säger Levin efter matchen.

Vimmerby vann komfortabelt mot Tyringe.

Vimmerby vann komfortabelt mot Tyringe.

Foto: Samuel Josefsson

Ishockey2023-10-29 18:58

Ja, Eddie Levin verkar trivas mot Tyringe. 23-åringen var het och tillsammans med kedjekamraterna Jakob Karlsson och Anton Carlsson kunde de ordna en ny trepoängare för sitt VH.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra och det är en trygghet att få spela med samma killar länge. Då vågar man att hitta på lite fler saker. Det var klart en självförtroende boost att få göra hattrick och det känns bra, säger Eddie Levin.

undefined
Vimmerby mot Tyringe

Men det blev en tuff start för Vimmerby i inledningen. Tyringe överraskade det formstarka laget och Skånelaget gjorde det inte lätt för VH till en början.

– Det var en liten halvtaskig start men det är en styrka från vår sida att vi sedan går ledande ur en svag första period. 

Sedan fick man det att lossna och kunde kamma hem en 7–2-seger inför hemmapubliken.

– Vi har satt oss i ett bättre läge än vad vi var förra året. Överlag känns det väldigt stabilt nu i laget.

Huvudtränare Hampus Sylvegård om sin första femma med Levin, Jakob Karlsson och Anton Carlsson som hade show.

– I dag är de som gör skillnad. Men jag tycker även Isac Göransson gör ett bra jobb med. Han kastar sig och täcker skott trots att det står 7–2 på tavlan. Det är en helt okej match från vår sida. Det finns saker som vi kan förbättra. Men när vi kommer i offensiv zon så är vi starka. 

Eddie Levin stod för fin insats när VH vann med 7-2.
Eddie Levin stod för fin insats när VH vann med 7-2.
VH mot Tyringe

Första perioden: 0–1 Elias Dervall Svensson (Axel Björnqvist, Matias Laaksonen), 1–1 William Alftberg (Filiph Åström, Isac Göransson) 2–1 Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), 2–2 Robin Ericsson (Mads Hanneborg, Axel Björnqvist), 3–2 Hugo Olilla (Gustav Karlsson).

Andra: 4–2 Jakob Karlsson (Sebastian Linder, William Dageryd) 5–2 Eddie Levin (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 6–2 Eddie Levin (Anton Carlsson, Oskar Lindgren).

Tredje: 7–2 Isac Andersson (Gustav Karlsson, Oskar Lindgren).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!