Vilken skräll i första valet! • "Ställde allt på ända"

Valen är gjorda. Vimmerby får möta Troja i semifinalen. Här kan ni se alla matcher och hur tränare och sportchefer i de olika lagen tänkte när de gjorde sina val om kommande motståndare.

Nu är valen gjorda till kommande semifinalmatcher i Hockeyettan. Kristianstad valde först och tog Sundsvall. För VH väntar Troja och Tranås ställs mot Hudiksvall.

Nu är valen gjorda till kommande semifinalmatcher i Hockeyettan. Kristianstad valde först och tog Sundsvall. För VH väntar Troja och Tranås ställs mot Hudiksvall.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-14 12:12

Innan VH fick chansen att välja motståndare hade Kristianstad och Hudiksvall gjort sina val. 

Kristianstad inledde först och valde otippat nog Sundsvall.

Det följdes upp med att Hudiksvall valde Tranås.

När det var Vimmerby Hockeys tur fanns Troja-Ljungby, Boden, Karlskrona och Brödernas/Väsby kvar som möjliga motståndare. VH valde sedan Troja-Ljungby. På lördag inleds den matchserien i ishallen i Vimmerby.

Här kan ni kika på argumenten till varför lagen valde som de gjorde. 

• Kristianstad–Sundsvall

Kommentar: Ett mycket överraskande val. Det var det nog inte många som såg det komma, förutom ledningen i KIK då. Experten Mikael Mjörnberg kommenterade det hela med att Kristianstads val ställer allt på ända när det gäller valen och tror Kristianstad vinner med 3–1 i matcher.
Christoffer Malm, sportchef i Kristianstad, säger så här:

– Det var överraskande för många, men vi vill nå långt och då tyckte vi Sundsvall var det bästa valet. 

• Hudiksvall–Tranås
Kommentar: Hudik hade säkert räknat med Sundsvall, vilket också tränaren Filip Algeman antydde i sändningen. Nu blir det Tranås istället. Mötet har alla förutsättningar att bli fartfyllt och målrikt. 

– Vi har följt Tranås matchserie noggrant och de spelade fem tuffa matcher mot Hanviken. Vi vet att Tranås är ett skickligt lag, de är bra i powerplay och spetsiga framåt, sa tränare Algeman. 

Mjörnbergs tankar:
– Det är ett roligt val och det här kan bli en matchserie som blir underhållande de luxe. 3–1 i matcher för Hudiksvall. 

• Vimmerby-Troja
Kommentar: Innan valen tippade vi att VH skulle möta just Troja. Tränaren Hampus Sylvegård nämnde i sändningen att det kanske fanns något annat lag med på listan över motståndare de ville möta, men nu blir det alltså Ljungbylaget. 
Sylvegård:
– Vi vann båda matcherna mot Troja (i grundserien) och jag är inställd på en jämn matchserie. Dom har bra koll på oss och vi på dom. Sen kan det nog vara så att Troja kommer in med bra självförtroende efter vinsterna i fortsättningsettan och mot Dalen. Det är ett bra lag. 
På frågan om det varit bra att haft spelledigt i två veckor säger VH-tränaren så här:

– Det är nog både och. Det kan både vara en fördel och en nackdel med vilan. Vi har kunnat öka träningsbelastningen. 
Experten Mjörnberg ser fram mot det här mötet och kallar matchserien för jättespännande. Att det finns en hel del "ont blod" mellan lagen sedan de möttes i samma steg för tre säsonger sedan. Jag tror Vimmerby vinner med 3–2. 

• Piteå-Boden
Kommentar (Mikael Aaaro, tränare):

– Vi har haft en bra säsong, men är inte nöjda än. Matcherna mot Boden är en av få som drar riktigt mycket folk. Det kommer säkert bli tajta matcher mot dem.

Mjörnbergs analys:
– Det mest givna valet på förhand. Av tradition brukar norrlandslagen välja varandra. Det blir kortare resa och så hockeyfesterna mot Boden. Det har spelat in. "Bulldozern" Boden har något slumrande på gång och är favoriter för mig här. 3–1 till Boden. 

• Halmstad–Karlskrona
Kommentar (Niklas Söderström, sportchef)

– Vi förstod att Karlskrona och Väsby skulle bli kvar sist. Karlskrona är ett lag vi har koll på och som vi vann emot båda gångerna i Allettan. Sen är det ett otroligt skickligt lag. Vi hoppas att matcherna mot dem kan dra mycket publik.
Mjörnberg tror på Karlskrona-vinst i den här matchserien. 

• Lindlöven-Brödernas/Väsby
Kommentar: Precis enligt vårt tips landade det i att Lindlöven får möta Brödernas/Väsby. Att Lindlöven nått hit är en överraskning för många. Nu får de trots att de är högre rankat än hårdsatsande Bröderna hållas som underdog i den här matchserien. Då ska man ändå veta att Lindlöven vann båda matcherna i Allettan, utan att släppa in ett enda mål. 

– Det blir jätteroliga matcher mot Väsby, som vi räknade med att få möta, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund. 

Mjörnbergs tips: 3–1 i matcher till Väsby. 

Datumen för semifinalerna (som spelas i bäst av fem matcher):

16/3, 17/3, 20/3, 21/3, 24/3.                                                                                                                                                                                                                                                           

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!