Vilken succé - DM-guld till Vimmerby

Snacka om att grabbarna i Vimmerby Hockeys U14-lag har fått ett minne för livet. I fjol föll de mot HV71 – nu fick de revansch. - Det blev seger med 6–3 efter att laget gjort ett avgörande ryck i andra perioden.

Ishockey2016-12-10 12:55
Genom åren har Vimmerbys P03:or gjort bra ifrån sig i både cuper och seriespel.
Nu har de slagit till med en av de största bedrifterna.
Förra helgen vann de kvalet mot lag som IK Oskarshamn, Värnamo och Gislaved och tack vare den gruppsegern avancerade de till dagens final mot HV71.
Vimmerby tog ledningen nio minuter in i första perioden av Hampus Karlsson och i andra perioden var Vimmerby hela tiden i ledning men det var tajt.
Först sköt VH:s Wiking Malmunger 2–0 men HV71 reducerade snabbt. Då gjorde Hampus Karlsson 3–1 innan Jönköpingslaget reducerade ytterligare en gång.
Sedan kom rycket som skulle visa sig bli avgörande.
Inom loppet av en och en halv minut stack de ifrån till 6–2 efter bland annat två mål av Wiking Malmunger.
I slutperioden blev det viss nerv när HV71 reducerade till 4–6 och Vimmerbygrabbarna såg tagna ut av stundens allvar.
Men de fixade det och sköt 7-4 i öppet mål av Theo Lundqvist.
Filip Persson gjorde allt och lite till i målet och var en vägg i segermatchen.
Fakta
HV71–Vimmerby 4–7 (0–1, 3–5, 1–1)
Första perioden: 0–1 (9.49) Hampus Karlsson (Melker Lundberg).
Andra perioden: 0–2 (15.55) Wiking Malmunger (Axel Backstad), 1–2 (17.23) Viggo Olsson, 1–3 (19.18) Hampus Karlsson (Adam Petersson), 2–3 (20.57) Liam Radojkovic, 2–4 (24.55) Adam Petersson (Theo Lundqvist, Hampus Karlsson) i spel fem mot fyra, 2–5 (25.39) Wiking Malmunger, 2–6 (26.31) Wiking Malmunger (Theo Lundqvist), 3–6 (29.30) Isak Karlsson.
Tredje perioden: 4–6 (38.06) Viggo Olsson, 4–7 (43.37) Theo Lundqvist.
Skott: 40–40 (14–15, 11–18, 15–7)