Vilken vändning, Vimmerby Hockey!

Wow, vilken vändning Vimmerby Hockey! Underläge 3-4 med en och en halv minut kvar att spela vändes till sudden-seger med 5-4. Segerskytt blev Mathias Wigley 24 sekunder in i overtime

Hampus Harlestam gjorde ett mål för Vimmerby Hockey i matchen mot Halmstad.

Ishockey2017-10-25 19:16

Vimmerby var det bättre laget i en första ganska svajig period – men man kändes lite rappare, hade lite bättre passningsspel och skapade lite fler chanser. Trots det var ställningen 2-2 när paussignalen ljöd. Mycket tack vare en flygande inledning och en bra avslutning av Halmstad.
För hemmalaget tog ledningen redan efter 34 sekunder. Vimmerbyförsvaret lämnade Simon Stark sopren framför mål direkt efter tekning och han hade gott om tid på sig att skicka in 1-0.
Vimmerbys kvittering kom snabbt därefter då Jesper Kokkonen tryckte in pucken i numerärt överläge då 1-0-skytten Stark satt utvisad.

Vimmerbys ledningsmål till 2-1 gjorde Hampus Harlestam efter drygt 18 spelade minuter – och det var ännu ett mål i spel med en man mer för Vimmerby. Men säg den glädje som varar…
För återigen kom ett psykologiskt viktigt mål och återigen fick vi ett bevis på hur viktiga tekningarna är. Efter tekningen gick pucken bak till Halmstads lån från Troja, Carl Ernstig, som direktsköt in kvitteringen.
Redan under de första 20 minuterna råkade hemmalaget ut för två tunga avbräck på backsidan – Sebastian Nilsson lämnade med hjärnskakning och Robin Holm med en skadad axel.
– Inga snygga tacklingar från Vimmerbykillarna. Speciellt inte den första på Sebastian, tyckte Halmstads tränare Fredrik Johansson.

Förutom öppna spjäll åt båda håll, en hel del utvisningar och mängder med nästan-chanser och illa förvaltade frilägen, från i första hand Vimmerbys sida, bestod den andra perioden bara av en sak:
Ett slumpmål från Halmstad som föregicks av brutalt dåligt spel i egen zon av VH. Laget hade fyra spelare ensamma i egen zon, helt ohotade, men lyckades trots det tappa pucken, få press på sig och tio sekunder senare låg pucken bakom Jonathan Stålberg i VH-målet sedan Marcus Borgh tryckt in en retur.

Vimmerby fick en drömstart på den tredje perioden då Markus Modigs kunde lyfta upp en backhand i nättaket redan efter 26 sekunder.
Och VH fortsatte att trampa på, spela rörligt, dra isär motståndarförsvaret, skapa chanser och trycka tillbaka Halmstad. Mitt i pressen drog VH på sig en utvisning framför offensivt mål och det var inte Halmstad sena att utnyttja. 4-3 och uppförsbacke VH igen.

Sedan var det ytterst nära, två gånger om, att Halmstad gjorde 5-3. Först prickade man insidan av stolpen och under nästa VH-utvisning hade man ett mål inne, men det dömdes bort.
Under de avslutande tio minuterna stod ett energifyllt hemmalag emot Vimmerby bra och gästerna var faktiskt aldrig riktigt nära - inte förrän en och en halv minut återstod och målvakt Ståhlberg hade förflyttats till båset.
Då bestämde sig Jesper Kokkonen för att fixa kvitteringen på egen hand. Han tog pucken i försvarszon,och under resan upp till Halmstads mål hann han med att dra samtliga hemmaspelare och avslutade med att sätta pucken i nättaket. Makalöst vackert!

I förlängningen dröjde det sedan bara 24 sekunder innan Vimmerby avgjorde. Halmstad tappade pucken i mittzon, Mathias Wigley kom fri och gjorde inget misstag.

I Vimmerby matchades den nykomponerade förstakedjan med Jakob Karlsson, Jesper Kokkonen och Markus Modigs stenhårt - och de gjorde det bra.
Hos hemmalaget briljerade målvakten Adam Ohre.

Halmstad-Vimmerby 4-5 (2-2, 1-0, 1-2, 0-1)
Första perioden: 1-0 (00:34) Simon Stark (Jesper Johansson, Björn Hjärpe, 1-1 (01:53) Jesper Kokkonen (Petter Runesson, Jakob Karlsson) sp 5/4, 1-2 (18:01) Hampus Harlestam (Dennis Fröland, Sebastian Manberg) sp 5/4, 2-2 (18:26) Carl Ernstig (Erik Borg, Gustaf Berling).
Andra perioden: 3-2 (38:13) Marcus Borgh (Anton Avehag).
Tredje perioden; 3-3 (42:26) Markus Modigs (Jakob Karlsson, Jakob Isaksson, 4-3 (47:38) Martin Pärna (Carl Ernstig, Erik Borg) sp 5/4, 4-4 (58:34) Jesper Kokkonen
Skott: 31-27 (10-12, 8-7, 13-7, 0-1)
Overtime: 4-5 (60:24) Mathias Wigley
Utvisningar, HHF: 7x2 min. VH: 8x2 min.