LISTA: Här är de coolaste namnen i Vimmerby Hockey

Vi kikade igenom Vimmerbys trupper sedan de tog klivet upp i Hockeyettan. Många mycket skickliga hockeyspelare, men också flera lirare med coola namn som sticker ut. Det är lätt att fastna för amerikaner och kanadensare, men här finns också en del svenskar på listan. Här är tio-i-topp, utan inbördes ranking. Om ni tycker att jag flippat ut...? Okej då, en aning kanske.

Calle Brattenberger, Deane Moore, Filip Mingotti, Shawn Snider och Viljami Wacklin. Det är några av de allra häftigaste namnen på spelare som lirat i Vimmerby Hockey.

Calle Brattenberger, Deane Moore, Filip Mingotti, Shawn Snider och Viljami Wacklin. Det är några av de allra häftigaste namnen på spelare som lirat i Vimmerby Hockey.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-11-01 18:30

CALLE BRATTENBERGER

Det är inte bara för att han är något av en ikon i VH som han tar plats här, icke. Dalmasen från lilla orten Gustafs (tror vi) har ett mustigt namn som sätter sig direkt. Som gjort för att lanseras av en hamburgerkedja. "Kom in till oss och testa en Brattenbergare, en het chiliburgare med allt på". Och klart som tusan man blir en bra målvakt med det efternamnet.

undefined
Calle Brattenberger.

DEAN MOORE

Få se nu, var han hockeylirare eller filmstjärna? Här i Vimmerby var han det förstnämnda, men med det smäktande namnet kunde han nog också ha passat perfekt i en romantisk feelgood-film från Hollywood-eran med Marilyn Monroe som motspelerska. Dean & Marilyn. Hade också passat som spelskicklig NHL-back med fina handleder.

undefined
Dean Moore.

VILJAMI WACKLIN

Ni hör på namnet. Här pratar vi om högadel, med en anrik släkt från 1400-talet. Äger mycket mark och familjen bjuder in till stora middagar på sin herrgård på landet. Som spelare blev den finske värvningen mer eller mindre en flopp. Hade hyfsade meriter, men vacklade rejält. Spelar fortfarande och står registrerad för HC Ludwig i III-divisioona i Finland.

MÅNS KRÄMER

Wow. Coolt namn. Inte bara det. Också en utmärkt hockeylirare och kanske Vimmerbys allra bäste förra säsongen. Gick vidare i karriären till hockeyallsvenska Karlskoga. Ser framför mig med det namnet att Måns hade blivit en bra 800-meterslöpare som trea, fyra i Finnkampen. År efter år. En kämpe på friidrottsscenen som fortfarande väntar på det riktigt stora genombrottet.

JOSH BRITTAIN

Kör standardvagnsserien i sportbilscirkusen. Vauxhall Cup. Vunnit en deltävling på Isle of Man. Är populär och har ett vinnande sätt. Gott ställt. Kanadensaren var en rejäl prestigevärvning när han anlände till VH säsongen 2020/2021, där VM-guldet med Kanadas U18-lag stack ut bland meriterna. Hade rykte om sig i att vara stenhård och såg också ut som en "hockeybuse" med sin kroppshydda och några saknade tänder, men blev inte alls det lyft som många trott. Saknas uppgifter om hur han egentligen är som bilförare...

undefined
Josh Brittain.

EDDIE LEVIN

Som ett rinnande vatten. Det flyter så lätt, Eddie Levin. Bra mixat. Ett namn som hade passat utmärkt att vara entertainer och kanske ståuppare. Måns Möller kliver av scenen till tonerna av en taktfast applåderande publik. Näst på tur: Eddie Levin. Som också gör succé. Gillar vad jag ser av honom på isen. Är så smart när han rör sig i rätt ytor. Har inte fått igång målskyttet än, men när det väl släpper, då...

AKU ALHO

Hujedamej! Här kan vi verkligen snacka om rätt namn till rätt person. De är i perfekt symbios med varandra. Hårt namn, som granit. I Vimmerby var han totalt kompromisslös. Han vek inte en tum. Med det namnet vore allt annat också otänkbart. Aku Alho. Budskapet bara bangas in i skallen: "Jag är stenhård". Men varför spela i ett så vackert klingande ortsnamn som Amiens, i Frankrike? Det passar inte för fem öre när man heter Aku Alho.

MAXIMILIAN POPOVIC

Lite åt Wacklin-hållet. Maximilian för tankarna till en fältmarskalk eller general från förr i tiden som strategiskt förde sina styrkor till framgångar på slagfältet tidigt 1800-tal. Lägg till Popovic som grädde på moset och du har ett hockeynamn som ingen annans. Det är så långt ifrån mellanmjölk, Skogaholmslimpa och Anders Andersson man kan komma. Forwarden fick ett trist slut i VH, med segdragna sviter av covid.

undefined
Filip Mingotti.

FILIP MINGOTTI

Italiensk smörsångare som uppträder inför en fullsatt La Scala-teater i Milano, månne en krämig gottig pastarätt – eller rätt och slätt en hockeylirare som var kul att följa i Vimmerby? Det är i alla fall ett rätt. Klart att vi vill ha med en lirare med en touch av Medelhavet, sol och värme. Backen lirar nu division tre i Ronneby. Ronneby! Bättre vore med Cortina d´Ampezzo, Bolzano eller HC Diavoli Rossoneri Milano.

SHAWN SNIDER

Ett perfekt namn som skurk i James Bond-filmerna. I stil med Jaws (Älskade Spion) eller Ernst Stavro Blofeld (Åskbollen). Också ett klockrent namn när man slänger sig utför pisterna som orädd störtloppsåkare. Johan Ejeborg i direktsändning: "Här har ni Shawn Snider i 120 kilometer i timmen i hårnålen i Hahnenkammrennen". Spelade i VH 2011/2012 och gjorde 21 poäng på 21 matcher.

Viljami Wacklin.
Viljami Wacklin.
Bubblare

Här är några till som föll utanför topp-tio

• Karlsson, Carlsson, Carlsson – alltså Jakob, Anton och Oskar. Vimmerbytrion är med här främst för att så många kommentatorer hade så roligt åt när de spelade tillsammans. "Karlsson till Carlsson till Carlsson". 

• Scott Hector – Scott och Hector. Internationellt. 

• Roman Semjonovs – Mäktigt och kraftfullt på något sätt. I VH var han en publikfavorit

• Victor Crus-Rydberg – Det smälter i munnen. Som kronan på verket i en trerätters middag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!