Vilket styrkebesked, Virserum!

Trots ett tidigt tvåmålsunderläge lyckades Virserum vinna kvällens heta derby mot Åseda.

Ishockey2018-01-26 20:22

Matchen, som lockade cirka 400 åskådare till Virserums ishall, slutade 5-3 till hemmalaget.

Det var ett fullt rättvist resultat, sett till både puckinnehav och farliga lägen.

Att Åseda tidigt gick fram till 2-0 tycktes inte störa VSGF-spelarna. De fortsatte med sin matchplan och skapade mängder av målchanser. Framför allt i den första perioden. Då kom också 1-2 och 2-2, genom John Höggren och Robin Ekström.

I den andra perioden fortsatte Virserum att föra spelet. Simon Dahl gjorde 3-2 och Andreas Lundgren tryckte in 4-2 i powerplay.

Den tredje perioden blev en rysare. Åseda reducerade och tryckte på för en kvittering. Men VSGF, som missade en straff med fem minuter kvar, höll ut och vann. I slutet satte Jim Nordh 5-3 i öppen kasse.

Matchen spelades till minne av Moa Andersson.