Vimmerby bara vinner och vinner

Vimmerby Hockey fortsätter att övertyga i träningsmatcherna. Borta mot Tranås kom fjärde raka segern - i fjärde matchen. VH vände och vann med 4-2 efter tre mål i slutet.

Jakob Karlsson blev segerskytt mot Tranås med sitt 3-2-mål. Till slut blev det 4-2.

Ishockey2020-09-04 21:26

Efter tre resultatmässigt klara triumfer tidigare, blev det betydligt tuffare i afton. Och det får vi säga var väntat. Bortamöte mot rivalen är alltid en svår uppgift. Men...även den här gången vann alltså Vimmerby och tog därmed andra raka mot Tranås. Detta efter en jämn och oviss batalj.

Trots att Vimmerby skapade många högkvalitativa målchanser i den första perioden, så gick de lottlösa från den när det gällde nätrassel. Det gjorde däremot inte Tranås. De hittade istället rätt två gånger och ledde med 2–0 efter första 20 minuterna.

I mittperioden startade TAIF bäst, men där Vimmerby så småningom tog över taktpinnen efter Ludvig Vännströms reducering. Oskar Lindgren var närmast kvittering efter ett skott i stolpen.

Utdelningen kom istället retroaktivt i den sista perioden – och i slutet av den. Och det var två något märkliga mål vi fick se. Pelle Ström stod för 2–2-målet, då hans skott styrdes in av en Tranåsback. Några minuter senare hände ungefär samma sak, då Jakob Karlsson skott gick in i en båge över Daniel Eriksson. VH vann med 4–2 sedan nyförvärvet Todd Winder avslutat i öppen kasse.

Tre träningsmatcher (Nybro, Grums och Västervik) återstår innan serien startar.