Vimmerby bröt alla trender och bärgade tre poäng: "Välförtjänt"

Elfte gången gillt. Det blev det för Vimmerby Hockey när laget lyckades knipa sin första historiska trepoängare i Hockeyallsvenskan.
– Det är så skönt och välförtjänt. De första tio minuterna ikväll är de bästa som vi har gjort, sa VH-tränaren Peter "Piva" Johansson om 4–1-segern hemma mot Östersund.

VH-spelarna blev väldigt glada när Jesper Kokkonen fick målskyttet, och poängskörden, att lossna.

VH-spelarna blev väldigt glada när Jesper Kokkonen fick målskyttet, och poängskörden, att lossna.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-10-19 21:08

Efter fem raka förluster kom det där trendbrottet som Vimmerby Hockey behövde. Segern mot Östersund förde dem från tabelljumbo upp till elfte plats. 

4–1 mot Östersund var inte bara den första segern efter ordinarie tid för säsongen. VH bröt flera andra trender som de har brottats med på senare tid. 

undefined
Peter "Piva" Johansson, VH-tränaren, under matchen mot Östersunds IK.

Starten som laget presterade var exempelvis som natt och dag jämfört med Tingsryd borta.

– Den första perioden i fredags var katastrof. Mot Östersund gick vi ut och spelade vår bästa hockey för säsongen under de första tio minuterna. Det är väldigt viktigt att vi gör det. Det är lätt att det låser sig mentalt när förlusterna radar upp sig, så jag är imponerad av att vi reser oss på det här viset, sa Johansson som fick utdelning på att matcha Jesper Kokkonen som tredjelänk i kedjan med Jakob Karlsson och Eddie Levin.

– Båda kedjorna som de har spelat i har gjort det bra utan att få utdelning. Därför kände jag att vi behövde ändra för att få igång produktionen. Och så blev det.

undefined
Martin Pärna assisterade Eddie Levin, som gjorde mål för fjärde matchen i rad.

En annan akilleshäl för VH har spelet i Powerplay varit. Nu fick de utdelning två gånger om efter dubbla fullträffar av Eddie Levin.

– Vi behöver ta tillvara på chanser i numerärt överläge. Det kan avgöra jämna matcher. Ikväll hade vi dessutom det där lilla flytet som behövs. Vid 2–0 studsade pucken vår väg och Levin lyckades sätta den på volley. Det är precis det där flytet som vi behöver.

Hann du känna någon oro när Östersund reducerade till 31?

– Nej, egentligen inte. Vi var så pass stabila och Östersund fick inte så många lägen. Claes Endre spelade riktigt bra och förtjänade att hålla nollan, sa Johansson som är nöjd med målvaktsstituationen.

– Många experter satte frågetecken för våra målvakter inför säsongen, men jag tycker att både Claes och Robin har gått in och visat att de håller hög nivå.

Hur mycket betyder den här segern?

– Den är väldigt viktig, samtidigt är det bara en av 52 matcher. Vi kommer att få spela med kniven på strupen under säsongen. Särskilt i matcherna mot lagen på den nedre halvan. Men nu har vi visat att vi kan vinna och det är skönt att ha med sig.

VH-Östersund 4–1

Målen: 1–0 (10.41) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson, Eddie Levin), 2–0 (34.02) Eddie Levin (Martin Pärna, Jakob Karlsson), 3–0 (35.07) Elias Lindgren (Oskar Lindgren, Kevin Wennström), 3–1 (45.58) Emil Molin, 4–1 (47.50) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Martin Pärna).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!