Vimmerby derbybesegrade HA 74

Vimmerby Hockey tog alla tre poängen i derbyt mot Sävsjö-laget HA 74. VH var uppe i en tremålsledning, men till slut skrevs segersiffrorna till 4-3.

Ishockey2017-11-25 17:11

Det var HA 74 som tog ledningen i matchen elva minuter in i den första perioden. Gästande Vimmerby skulle dock både kvittera samt gå upp i ledning innan periodpaus. Med två och en halv minut kvar kom kvitteringen i powerplay genom Sebastian Åkesson. 2-1-målet kom med endast fyra sekunder kvar av första perioden, signerat Markus Modigs.

VH fick en riktig smakstart på den andra perioden. 3-1 kom 39 sekunder in i perioden genom Albin Runesson. Jakob Karlsson utökade sedan ledning till 4-1. I slutet av perioden kom även ett reduceringsmål av HA 74 och 2-4 blev ställningen inför sista perioden.

Med sju minuter kvar av matchen kom ytterligare ett hemmamål och VH:s ledning hade reducerats. Ställningen 3-4 stod sig dock ända till matchens slut och Vimmerby kunde konstatera tre sköna poäng.

HA 74-Vimmerby Hockey 3-4 (1-2, 1-2, 1-0)
Första perioden: 1-0 (11:21) Mikael Roslund (Olof Svensson, Calle Crantz), 1-1 (17:32) Sebastian Åkesson (Pelle Ström, Pontus Johansson) sp 5/4, 1-2 (19:56) Markus Modigs (Jesper Kokkonen, Pelle Ström).
Andra perioden: 1-3 (20:39) Albin Runesson (Markus Modigs, Jesper Kokkonen), 1-4 (27:24) Jakob Karlsson (Jesper Kokkonen), 2-4 (36:22) Gustav Borglin (Oliver Hofbauer, Alexander Stensson)
Tredje perioden: 3-4 (52:27) Olof Svensson (Mikael Roslund, Marcus Von Deer Geest)
Skott: 27-38 (9-13, 10-17, 8-8)
Utvisningar, HA 74: 4x2 min, VH: 3x2