Vimmerby fick revansch hemma mot Dalen

Vimmerby Hockeys näst sista match i vårserien, som också var den sista hemmamatchen, slutade med en komfortbel 5–2-seger mot HC Dalen. "Jag fick se det jag ville se av killarna", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey vann med 5–2 hemma mot Dalen under fredagskvällen.

Ishockey2020-02-14 21:23

Vimmerby Hockey hade som bekant redan säkrat seriesegern i HockeyEttans vårserie sedan tidigare. Därför var hemmamatchen mot Dalen under fredagen mer av akademiskt intresse – i synnerhet eftersom motståndarna inte heller hade något att spela för då de inte var i farozonen för att komma bland de två sämsta i serien. Det blev också VH som fick jubla mest och högst och efter 60 spelade minuter stod man som segrare med 5–2.
– Det var en svår match att spela eftersom den inte betydde något. Men jag tycker att grabbarna gör det jättebra ändå och bjuder publiken och sponsorerna på bra spel, säger VH-tränaren Phil Horsky efter matchen.

Men matchen blev underhållande ur VH-synvinkel, som sagt. Det såg inledningsvis ut som att båda lagen tog det lugnt men när VH drog upp tempot hängde Dalen inte med. Helt plötsligt hade hemmalaget gjort tre snabba mål och såg ut att ha full kontroll på matchen i den första perioden, som slutade 3–0 efter mål av Niklas Salo, Anton Carlsson och Roman Semjonov.
– Vi gör det riktigt bra i första perioden och visar bra moral direkt. Det är det allt handlar om, säger Phil Horsky.

Dalen var bättre i början på den andra perioden och fick in en rättvis reducering efter åtta minuter. Men två minuter senare satte Mathias Wigley 4–1 för VH i powerplay, och sedan var det hans lag som tog över helt. Men fler mål kom inte utan man fick vänta på dem till den tredje perioden. Då satte Dalen 4–2-reduceringen, men det blev aldrig riktigt spännande. Niklas Salo hängde dit sitt andra mål för matchen och stängde tillställningen.
– Vi får inte glömma att vi förlorade hemma mot Dalen senast, så det var en viktig match för oss. Jag fick se det jag ville se av killarna. Alla kämpade och det måste de göra eftersom man måste förtjäna sin istid, menar Horsky.

VH kommer få ett tillskott till den avslutande matchen i vårserien på onsdag då man värvat Jesper Norbäck från Grums IK.
– Jag vet lite grann om honom och det är en spelare med spets. Han är en bra skridskoåkare som är bra i powerplay. Det är kul att få honom och det ska bli spännande att se honom, avslutar Horsky.

VH-Dalen

Målen: Första perioden: 1–0 (11.03) Niklas Salo (Kristoff Kontos, Christoffer Rasch), 2–0 (13.32) Anton Carlsson (Christoffer Rasch, Roman Semjonov), 3–0 (16.30) Roman Semjonov (Anton Carlsson, Linus Ljung). Andra perioden: 3–1 (28.14) Linus Tjulander, 4–1 (30.37) Mathias Wigley, (Niklas Salo, Jakob Karlsson). Tredje perioden: 4–2 (43.08) Oscar Josefsson, 5–2 (52.37) Niklas Salo (Jakob Karlsson, Linus Ljung).

Skotten: 14-11, 17–9, 5–6.

Utvisningsminuter: VH: 6 – Dalen: 8