Vimmerby föll på straffar mot KRIF

Det är som förgjort när Vimmerby ska möta KRIF. Visserligen fick man i eftermiddag med sig en poäng efter en stark insats - och återigen var Vimmerby det bättre laget, men föll på straffar.

Robin Kokkonen svarade för en bra insats mot KRIF.

Ishockey2018-01-07 17:31

Under de fem första minuterna av matchen var Vimmerby ganska hårt tillbakatryckt, bland annat på grund av ett numerärt underläge.
Men ju längre perioden led, desto mer koll fick man på tillställningen. Dock vann man knappt en enda tekning under den första kvarten och fick därmed alltid inleda spelsekvenserna med att jaga puck.

Vimmerby visade dock upp en kompakt defensiv och det defensiva spelet utan puck var felfritt – framför allt i mittzon.
Det var också efter puckvinst i mittzon som kvällens första mål kom. Robin Kokkonen trampade in i zon, hans skott tog på en täckande försvarare, pucken fram till en fri Anton Carlsson som inte gjorde något misstag.

Den andra perioden inleddes precis som den första – men bra tryck från hemmalaget, och kvitteringen till 1-1 lät heller inte vänta på sig när VH fastnade i sin zon i den tredje minuten.
Ett högt avslut från distans räddades av Johan Kallio i VH-kassen, men returen damp ner rakt på fötterna på en fri Simon Hansson, som enkelt rakade in pucken. Visst, ett slumpmål, men just då fullt rättvist.
Många räknade sedan med att KRIF skulle fortsätta sin press och jaga 2-1, men matchbilden blev istället den motsatta. VH ökade tempot och flyttade fram positionerna.

Halvvägs in i mittperioden var Anton Carlsson millimeter från att göra sitt och Vimmerbys andra mål, men KRIF-keepern räddade dubbelt. Bara sekunder senare blev Jesper Kokkonen helt frispelad framför målet, men återigen briljerade målvakt Oscar Malm i hemmalaget.
VH fortsatte att föra matchen och med tre minuter kvar av mittperioden fick en helt fri Markus Modigs pucken i slottet, men hans välriktade avslut plockades i krysset av Oscar Malm, som räddade sitt lag vid flera tillfällen.

Den tredje perioden inledde Vimmerby lika starkt som man avslutade den tredje. KRIF var inte ur egen zon många sekunder under de första tre minuterna. Redan efter 50 sekunder var Hampus Harlestam fri, men skottet gick utanför.
Och som så ofta, när ett lag ligger på och skapar chanser, så är det det andra laget som gör mål.
I den fjärde minuten, i KRIF:s första anfall i den tredje perioden, bröt sig Pontus Okerblad Westin in från kanten och skickade upp ett backhandskott i första krysset bakom Johan Kallio.

Fem minuter in i perioden fick VH en bra chans till kvittering då man fick spela med en man mer. Och visst kom målet. Sebastian Åkesson tog saken i egna händer, dribblade sig in i zonen, drog målvakten och gjorde 2-2.
Under resten av perioden spelade VH på sin ledning på ett förtjänstfull sätt och KRIF skapade absolut ingenting.
Med fem minuter kvar av matchen åkte dock Vimmerbys Hampus Harlestam på en hakningsutvisning, som VH (milt sagt) var missnöjd med. En bättre beskrivning är att spelarna och ledarna var fullständigt galna på domaren.
Och som ett brev på posten: 30 sekunder senare låg 3-3 bakom Johan Kallio, ditförpassad av Stefan Söder.
Under resten av perioden skapade lagen ett par hyfsade chanser var, men den stora kom med bara 30 sekunder kvar att spela, men KRIF-forwarden missade pucken när han skulle lägga in en retur i öppen kasse.

Matchen till förlängning. Och den tillhörde Vimmerby till största del, men trots kalaschanser för både Jesper Kokkonen, Harlestam, Modigs och Jardeskog uteblev målen.
Med 46 sekunder kvar av förlängningen åkte Vimmerby på ytterligare en utvisning, men man lyckades reda ut stormen.
Straffar fick avgöra och där var det KRIF:s Stefan Söder som avgjorde i den femte omgången.

KRIF-VIMMERBY 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (13:08) Anton Carlsson (Robin Kokkonen, Pelle Ström).
Andra perioden: 1-1 (22:51) Simon Hansson (Josef Ingman, Johan Lundgren).
Tredje perioden: 2-1 (43:39) Pontus Okerblad Westin (Simon Hansson), 2-2 (46:15) Sebastian Åkesson (Pontus Johansson, Petter Runesson), sp 5/4, 2-3 (47:17) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson, Dennis Fröland), 3-3 (55:30) Stefan Söder (Miika Häikkilä), sp 5/4.
Straffar: 4-3 Stefan Söder (GWS)
Skott: 33-38 (17-10, 6-12, 9-11, 1-5, 1-0)
Utvisningar, KRIF: 2x2 min. VH: 4x2 min.