Omdiskuterat mål fällde VH i ångestladdat möte

Vimmerby Hockey föll tungt i bottenmötet hemma mot Huddinge. Gästerna gjorde 3–1 i slutet av andra perioden på ett mål som mer såg ut som ett stolpskott. Till slut föll VH med 3–2.

Todd Winder deppar efter ett insläppt mål för VH mot Huddinge.

Ishockey2022-01-05 21:10

Det var upplagt för ett riktigt ångestmöte i ishallen på onsdagen mellan två lag i starkt poängbehov. Det syntes också på spelet till en början som var jämnt och ganska avvaktande med få chanser.

Gästerna tog till slut ledningen minuten innan första perioden var över och spädde sedan på med 2–0 precis i upptakten av andra.

Jobbigt läge för VH som i alla fall fick lite kontakt igen genom Jakob Karlssons reducering till 2–1 fem minuter in på andra perioden.

Tio minuter senare uppstod en situation som skulle bli omdiskuterad. Huddinge avlossade ett skott. Pucken såg ut att gå i stolpen och studsade snabbt ut. Domaren ansåg däremot att pucken var inne och blåste för 3–1 till gästerna. Ett tungt bakslag för VH i det läget.

Hemmalaget fick upp hoppet i början av tredje perioden då Olle Söderlund gjorde 3–2 med ett lågt och välplacerat skott.

VH försökte på slutet utan att få till det där rätta trycket. Pierre Gustavsson hade den bästa chansen med ett fritt läge. Todd Winder hade också ett avslut tätt utanför på slutet i spel 6 mot 5.

Målen:

Första perioden: 0–1 (19.14) Anton Kalte.

Andra perioden: 0–2 (23.33) Jonatan Tordhall, 1–2 (25.40) Jakob Karlsson (Gustav Jansson, Ludvig Vännström), 1–3 (35.31) Joakim Hälleström.

Tredje perioden: 2–3 (42.27) Olle Söderlund (Tatu Kokkola, William Dageryd).

Jakob Karlsson satte reduceringen för VH i den andra perioden.