Vimmerby hade segervittring – tappade allt i slutet

Både Nybro och Vimmerby har siktet inställt på Allettan. Under lördagen möttes lagen i ett mycket viktigt länsderby. VH hade en tvåmålsledning i den tredje perioden, men föll med 5–3.

Ishockey2020-12-26 17:19

Nybro fick en drömstart på matchen. Poängstarke Matej Galbavy gled in i offensiv zon och satte 1–0 efter 2:41. Det var ett lurigt skott i "första hörnet" som ställde VH-målvakten Tomas Rydén. Överlag var Nybro det något bättre laget inledningsvis, utan att skapa något nämnvärt framåt.

Vimmerby jobbade sig in i matchen och höjde sig flera klasser efter powerbreaket. Inom loppet av tre minuter skapade VH flera heta kvitteringschanser. Bland annat var Anton Carlsson, Mattias Wigley och Jakob Karlsson nära att göra mål.

Utdelningen kom efter 18:10. VH-backen Olle Hellström visade prov på fin speluppfattning när han hittade Johan Schreiber med en smart skottpassning. Schreiber stod placerad ett par meter framför motståndarkassen och styrde in pucken i nät. Så långt var 1–1 ett rättvist resultat, med mersmak för Vimmerby.

I den andra perioden fortsatte VH att spela bra. Bortalaget spenderade mycket tid i offensiv zon, inte minst tack vare tre Nybro-utvisningar. Det blev dock inget PP-mål. Istället hittade Olle Hellström rätt i spel 5-mot-5, efter 35:16. Hans skott från blålinjen var inte alltför hårt, men Ludvig Vännström skymde hemmamålvakten Robin Johansson på ett föredömligt sätt och pucken gick in i det främre krysset. Vimmerbys 2–1-ledning efter 40 minuters spel var helt i sin ordning.

Tidigt i den tredje perioden kom också 3–1. Todd Winder gjorde mål, fint framspelad av Olle Hellström. I det läget tydde det mesta på att Vimmerby skulle vinna. Men två snabba utvisningar ändrade förutsättningarna. Nybro gjorde både 2–3 och 3–3 i powerplay. Av bara farten kom 4–3 efter 53:19. Vimmerby lyckades aldrig hämta sig från det tappet. Matchen punkterades efter 59:15 när den meriterade finländaren Eero Savilahti gjorde 5–3 i tom bur.