Vimmerby har kopplat greppet

Vimmerby Hockey har två matchbollar på sig att avgöra i Sundsvall. Första playoffmötet ikväll vann laget nämligen med 3-2.

Ishockey2017-03-09 20:09

Kvalmötet mellan Vimmerby och Sundsvall inleddes i ett rasande tempo. Och till en början var det VH som hade det mesta och bästa av spelet. Hemmaspelarna parkerade i offensiv zon och skapade tämligen omgående fyra-fem bra lägen

Därför kom Sundsvalls 1-0-mål efter 7:10 en aning oväntat. VH slarvade i egen zon - och Sebastian Manberg serverade Mathias Franzén som stod parkerad framför Viktor Kokman i VImmerbys mål.

I slutet av den första perioden kvitterade VH till 1-1 genom Jesper Kokkonen i spel fem mot fyra. Sett till spel och chanser var det ett mycket rättvist mål.

I mittenperioden sjönk tempot något. Efter 30:33 återtog Sundsvall ledningen när förre VH-spelaren Markus Kinisjärvi serverade Robert Lantosi.

VH kom tillbaka - igen.

Viktor Hällegard sköt in 2-2, precis när Sundsvall klarat av ett numerärt underläge. Då stod klockan på 33:04.

3-2-målet efter 36:58 var ishockeygodis. Pontus Gulldén hittade Kalle Östman vid den bortre stolpen med en perfekt passning. Det resultatet stod sig perioden ut.

Med andra ord hade VH skaffat sig ett bra utgångsläge inför avslutningen. I den tredje perioden flyttade Sundsvall fram positionerna. Men känslan var ändå att Vimmerby hade bra koll på läget.

Vimmerby vann med 3-2 och leder nu matchserien med 1-0. På lördag spelas match nummer två i Sundsvall.