Vimmerby har satt sig i respekt: "Vi satte verkligen ner foten"

Vilken drömstart på play off 2, Vimmerby Hockey! Efter rättvisa 3-2 hemma mot Sundsvall är laget nu en ynka seger från vidare avancemang mot HockeyAllsvenskan. – Det hjärta och den offervilja vi visar. Det måste vara sjukt frustrerande att möta ett sådant lag, sa VH-tränaren Krister Ström.

Pelle Ströms Vimmerby gjorde en stark insats mot Sundsvall och tog ett stort kliv mot playoff 3. Foto: Viktor Allvin

Ishockey2017-03-09 21:21

1-0 i matcher till Vimmerby Hockey. Först till två segrar går vidare till play off 3 – det sista steget innan kvalserien till HockeyAllsvenskan, där sex lag gör upp om två platser. På lördag är det dags för retur i Sundsvall. En eventuell tredje och avgörande match spelas på söndag – även den i Sundsvall.
Men vi backar bandet till gårdagskvällen:

Kanske inte så frejdigt som mot Skövde i play off 1.

Men jösses så väl taktiskt genomfört. Och så rättvis segern mot Sundsvall var.
– Det blir en helt annan match än den mot Skövde. Sundsvall är ett bättre lag, så jag tycker att vår insats är bättre i kväll, säger VH:s huvudtränare Eric Karlsson.

Bortsett från den tredje periodens första sju-åtta minuter var detta Vimmerbys match.
Gästerna var, precis som det sades på förhand, ett defensivt väldigt organiserat lag med spelskickliga backar. Offensivt dock ganska begränsat, där det mesta handlade om ex-VH-centern Markus Kinisjärvis lina.
Tvärtom i Vimmerby då, där det inledningsvis tyvärr kladdades en del i försvarsspelet och faktum är att båda Sundsvalls mål föregicks av individuella misstag i relativt enkla lägen. Offensivt var VH desto starkare.

Två gånger om hade Sundsvall ledningen. Men Jesper Kokkonen kvitterade till 1-1 i den första perioden och Viktor Hällegard till 2-2 i den andra perioden.
När duktige Markus Modigs serverade Kalle Östman ett galet läckert pass i slutet av mittperioden innebar det 3-2 till Vimmerby. Och det skulle också visa sig bli matchavgörande.
– De satte lite press på oss i inledningen av den tredje perioden. Men vi höll dem på rätt sida och städa sedan av matchen på ett utmärkt sätt, tycker Eric Karlsson.

Vändpunkten blev en sekvens i den tredje perioden där VH naglade sig fast i anfallszon i två minuter. Man hann byta i bytet och efter det skapade Sundsvall ingenting under resten av matchen.
– Då stängde vi igen, säger assisterande tränaren Krister Ström.

I morgon, fredag, sätter sig Vimmerby Hockey på bussen för att ta sig de 70 milen norrut. På lördag väntar matchvärmning på förmiddagen.
– Vi satte verkligen ner foten i dag. Visst var det en bra insats av oss, men det finns ändå saker att förbättra. Bland annat vill jag att vi blir bättre i både positions- och i presspelet, säger Eric Karlsson.

– Nu har vi visat Sundsvall att vi är ett jäkligt bra lag. De kommer få det tufft i helgen, avslutar han