Vimmerby har två matchbollar

Vimmerby Hockey har skaffat sig ett drömläge i playoff 2. I eftermiddag kan de avgöra i Sundsvall. – Vi har kapacitet för att ta steget vidare men matchbollen ska slåss in först. Och det är svårare än man tror, säger tränaren Eric Karlsson.

Det är fördel Vimmerby i playoff 2-serien mot Sundsvall inför dagens retur. Här jublar Jesper Kokkonen efter det viktiga 1–1-målet i torsdagen match. Foto: Viktor Allvin

Det är fördel Vimmerby i playoff 2-serien mot Sundsvall inför dagens retur. Här jublar Jesper Kokkonen efter det viktiga 1–1-målet i torsdagen match. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-03-11 09:37

Ska Vimmerby Hockey lyckas avgöra i eftermiddag eller tvingas de stanna kvar i Norrland för en tredje och direkt avgörande match i morgon?

Det är frågan inför eftermiddagens playoff 2-match mot Sundsvall. 

Vimmerby har matchboll efter att ha svarat för en taktiskt klockren insats i första playoff-drabbningen (seger 3–2).
– Vårt försvarsspel var riktigt, riktigt bra – vi gjorde det svårt för Sundsvall, höll dem på utsidan och att de inte skapade så mycket är ett bra betyg till oss, säger Eric Karlsson. 

I torsdags var det Vimmerby som kom ut i ett rasande högt tempo och satte gästerna i trångmål. Liknande taktik tror Eric Karlsson att Sundsvall kommer ha i dag. 
– De kommer trycka gasen i botten från start, det är vi förberedda på. Kan vi handskas med deras desperation och press så kommer det till slut övergå till frustration i deras lag, säger Karlsson. 

Vimmerby satte sig verkligen i respekt och spelade med ett stort hjärta. Karlsson är hoppfull och tror stenhårt på sitt lag. 
– Vi har en stor tro på oss själva, en stigande formkurva och vi är nöjda med hur vi har spelat i de tre playoff-matcherna. Vi känner samtidigt att vi har mer att ge och när alla checkar in är vi svåra att tampas med. 

Hur ska det kännas om ni avancerade till nästa playoff-runda? 
– Det hade såklart varit jättehäftigt. Vi har kapacitet för att ta steget vidare men matchbollen ska slåss in först. Och det är svårare än man tror. Det kommer bli en match i högt tempo, Sundsvall spelar med mycket fart och det gör även vi. 

Klockan 9.00 på fredagen satte sig Vimmerby bussen för att ta sig de 70 milen norrut. Längs med vägen gjorde de ett par stopp – lunch på Scandic i Södertälje och fika strax utanför Gävle några timmar senare. Runt klockan 19.00 anlände laget till Best Western Hotel Baltic i Sundsvall. 
– Resan gick bra, vi har varit i hallen och lämnat grejerna. Nu ska vi äta middag på hotellet, sova, äta frukost, ha isvärmning klockan 11.00 och luncha. Sen åker vi till hallen och kör, säger Karlsson.

Hur är det att åka iväg så här, bo på hotell och ladda för match?
– Alla tycker nog att det är roligt, det blir som att leva som ett proffs i ett par dagar men det är matcherna vi fokuserar på.

Vimmerby jagar playoff 3-platsen med full trupp – alla är friska och krya. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!