Ström och Ollila är tillbaka i truppen

När Vimmerby Hockey tar emot Skövde hemma i eftermiddag är både Pelle Ström och Hugo Ollila tillbaka i matchtruppen. Däremot saknas Helge Holmstrand och Pierre Gustavsson.

Pelle Ström är en av spelarna som är tillbaka i truppen.

Pelle Ström är en av spelarna som är tillbaka i truppen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-09 11:54

Helge Holmstrand utgick i fredagens match mot Kalmar efter att ha fått en smäll mot huvudet.

– Han har förmodligen fått en hjärnskakning och kommer att bli borta ett tag, säger VH-tränaren Staffan Lund som heller inte har tillgång till Pierre Gustavsson i matchen mot Skövde eftersom han är sjuk.

Däremot kan Lundh räkna med två tillskott i truppen. Pelle Ström och Hugo Ollila känner sig redo för spel.

– Pelle har varit borta en vecka. Nu har han hunnit göra ett pass på isen och kommer att få börja som extraback och växa in i det gradvis. Hugo Ollila har också givit klartecken till spel efter att ha varit på is nu på morgonen.

Vimmerby Hockey har provat lite nya formationer på sistone av flera anledningar.

– Delvis för att vi inte haft tillgång till alla spelare på sistone. Samtidigt också någonstans för att vi söker efter en formation som verkligen kan blomma ut och få till det. Vi behöver verkligen hitta några som kan kliva fram när läget är som det är.

VH och Skövde står båda på sex poäng efter nio omgångar av Allettan och är i starkt poängbehov. Lagen möttes i den första omgången av Allettan innan jul. Då vann Vimmerby med 3–0.

– Som jag minns matchen började vi ganska bra. Sedan fick Skövde ett par chanser i numerärt överläge och tog över lite. Mot slutet mattades de och då kunde vi kliva fram och avgöra med två mål i power play bland annat.

Robin Christoffersson börjar i mål för VH mot Skövde idag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!