Vimmerby Hockey fortsatt obesegrade

Vimmerby Hockey hade inga större problem med att avfärda Hanhals på hemmaplan under söndagen. VH drog ifrån i den andra perioden och vann till slut med 6–2.

Vimmerby Hockey fick en tämligen enkel resa hemma mot Hanhals.

Ishockey2020-01-05 18:09

I fredags vann Vimmerby Hockey hemma mot Kalmar HC. På söndagen var det dags för ny hemmamatch när Hanhals kom på besök. Vimmerby låg i topp i fortsättningsserien med sina 13 poäng inför matchen medan Hanhals låg fyra med sina sju poäng.

Vimmerby var ganska dominanta i den första perioden och startade matchen med ett högt tempo. Det gav utdelning efter drygt fem minuter när Roman Semjonovs hittade fram till Anton Carlsson som stötte in 1–0 för VH. VH fortsatte att trycka på men drabbades av utvisningar vid flera tillfällen. Det var dock inget som störde hemmalaget och stundtals var det faktiskt VH som kontrollerade spelet, trots att man var decimerade på isen. Det blev inga fler mål i den första perioden men VH såg ut att ha full kontroll över tillställningen.

VH inledde även den andra perioden starkt och fick till långa anfall mot Hanhals. Sex minuter in i perioden fick VH en utvisning och den här gången fick gästerna till det. Fredrik Johansson höll sig framme och prickade in kvitteringen. Tre minuter senare höll Christoffer Rasch och Anton Carlsson på att ställa till det i defensiven för VH men löste situationen. De båda följde med upp i anfallet därefter och ordnade istället ledningsmålet för VH, när Rasch mycket snyggt hittade in till Anton Carlsson som gjorde sitt andra för dagen. Två minuter senare fick VH ett powerplay och då var det istället Christoffer Raschs tur att skriva in sig i målprotokollet när han smällde upp 3–1 med ett stenhårt skott. Hanhals fick sedan spela fem mot tre men VH räddade upp läget och fredade sitt mål. Med knappt två minuter kvar att spela av den andra perioden fick backen Oskar Carlsson läget och gjorde som han nästan alltid gör: drog upp pucken i krysset bakom Hanhals-målvakten. VH gick därmed in till pausvila med en 4–1-ledning.

Tidigt in i den tredje perioden fick Pierre Gustavsson, som dittills i matchen hade stått för tre passningspoäng, sätta ett mål och utöka VH-ledningen. VH fortsatte att ha full kontroll på matchen men slarvade i anfallszon efter nio minuter och gav bort pucken till Hanhals som reducerade till 5–2. Bara någon minut efter det fick Jakob Karlsson till en riktig smällkaramell och skickade in 6–2-målet i nättaket. Det blev också matchen sista mål och VH tog ytterligare en seger i fortsättningsserien.

I och med att Kalmar och Mörrum samtidigt förlorade sina matcher så gjorde VH ett litet ryck i toppen av tabellen.

Målen: 1–0 Anton Carlsson (Roman Semjonovs, Pierre Gustavsson), 1–1 Fredrik Johansson, 2–1 Anton Carlsson (Christoffer Rasch, Roman Semjonovs), 3–1 Christoffer Rasch (Jakob Karlsson, Pierre Gustavsson), 4–1 Oskar Carlsson (Pierre Gustavsson, Anton Carlsson), 5–1 Pierre Gustavsson (Anton Carlsson, Mathias Wigley), 5–2 Emil Backman, 6–2 Jakob Karlsson (Oliver Kempainen, Christoffer Rasch).

Skotten: 8–6, 10–8, 12–4.