Vimmerby Hockey ger egna jättetalangen sommarkontrakt

Vimmerby Hockey ger egna jättetalangen, 15-årige backen Helge Holmstrand, ett sommarkontrakt. - Han kommer också vara med oss när vi går på is i augusti, och där har han lika stor chans som alla andra att spela till sig en plats, säger sportchefen Daniel Stolt.

15-årige jättetalangen Helge Holmstrand får sommarkontrakt med moderklubben Vimmerby Hockey.

15-årige jättetalangen Helge Holmstrand får sommarkontrakt med moderklubben Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2016-06-05 15:42

Helge Holmstrand (född 2001) var under vintern bofast i VH:s J18, spelade TV-pucken med Småland och deltog även i en internationell turnering för Sverige.
Nu får talangen ett sommarkontrakt med Vimmerby Hockey.

– Helge är visserligen bara 15 år, men är det största löftet vi har på ungdomssidan just nu. Han vill något med sin hockey, och är beredd att satsa hårt, säger sportchefen Daniel Stolt på klubbens hemsida.

– Främst gör vi det här för att Helge ska få vänja sig vid träningsmängden, men han kommer också vara med oss när vi går på is i augusti, och där har han lika stor chans som alla andra att spela till sig en plats, säger Stolt.

Det står också klart att klubben hittat en back-up-målvakt till sina två redan kontrakterade. Vimmerby-fostrade Robert Davidsson, som gjorde comeback i division tre-laget Virserums SGF förra säsongen, blir VH:s tredjemålvakt i vinter. Han kommer spela med Virserum men finnas till hands om exempelvis skador skulle drabba någon av Vimmerbys målvakter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!