Vimmerby Hockey har gjort klart med ny forward

Med 77 poäng på 83 matcher i Hockeyettan tillhör Skellefteåfostrade Sebastian Manberg (-94) en av ettans starkaste offensiva spelare. I dag står det klart att han spelar med Vimmerby Hockey under kommande säsong.

Foto:

Ishockey2017-09-15 12:04

Manberg kommer närmast från en tryout i Södertälje. Förra säsongen spelade han i Sundsvall, och dessförinnan Kiruna och Mörrum.
– Det känns riktigt roligt att komma till Vimmerby. Det ska bli kul att spela i den södra serien igen, och att få träffa några killar som jag spelat med förut och känner bra sedan innan. Det avgjorde en del i klubbvalet, säger Sebastian Manberg som är kompis med Albin Runesson, Johan Kallio, Pontus Johansson och Jonathan Stålberg sedan tidigare.

Vad kan då Sebastian Manberg bidra med i Vimmerby Hockey?
– Hårt jobb och spelet med puck. Jag har mina styrkor i det offensiva spelet, säger Sebastian Manberg.

I Vimmerby Hockey är assisterande sportchefen Pelle Johansson nöjd med att knyta till sig Manberg inför seriestarten. Däremot kommer inte Manberg att kunna medverka mot Tyringe på söndag, utan ansluter till laget på måndag.
– Det känns riktigt bra att få in en spelare av Sebastians kaliber i laget. Han ersätter David Stenbacka som lämnade laget nyligen. Vi tror att han har alla chanser att bli en av våra producerande spelare i det offensiva spelet, säger Pelle Johansson i en kommentar.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!