Snart är säsongen här – VH gör sig redo

Nu börjar det dra ihop sig. I tisdags så samlades Vimmerby Hockey för de årliga testerna, där spelarna får visa sina fysiska förmågor och vad som behöver förbättras för att möta målen inför säsongen. Tränaren Hampus Sylvegård verkade vara nöjd efter dagen. "Det märks att många har bra disciplin", säger han.

Vimmerby Hockey var på Ulveskog i Södra Vi för deras första tester.

Vimmerby Hockey var på Ulveskog i Södra Vi för deras första tester.

Foto: Axel Norbro

Ishockey2023-08-01 18:21

Visst krävs det en stor mängd disciplin för att hålla igång när det är uppehåll i hockeysäsongen. Hampus Sylvegård – är i alla fall nöjd med dagen på Ulfveskog i Södra Vi, efter flera rundor av så kallade "dala-tester" som spelarna fick känna på. 

– Spelarna fick en mjukstart av vad den kommande säsongen kommer kräva. Det är hårt jobb som gäller både på och utanför isen, säger Sylvegård.

Som deras tränare säger så är det här bara en genomgång för testerna som ska komma. Längre fram kommer det bli en repris av testerna som var i tisdags, med ytterligare fler fysiska moment.

Vad är anledningen till att ni har tester idag?

– Vi behöver veta vilken fas spelarna är i. Nu kommer vi veta vad vi kan kräva från vardera spelare och den träningen truppen behöver framöver.

Han tillägger:

– Om vissa spelare inte håller måttet kommer vi självklart att arbeta med dem för att utveckla deras fysiska förmågor.

Förutom en massa springande hade laget även ett möte som samtliga spelare deltog i för att diskutera kommande säsong och hur upplägget ser ut tätt inpå.

I nuläget har Vimmerby tre träningsmatcher inbokade på hemmaplan: Västervik, Kalmar och Nyköping.

Adam Dahl kämpade på under testerna.
Adam Dahl kämpade på under testerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!