VIMMERBY HOCKEY KLART FÖR PLAY OFF 2

Det hängde på en skör tråd, men till slut lyckades Vimmerby Hockey fixa den så viktiga tredjeplatsen i Allettan. Seger med 4-3 mot HC Dalen, samtidigt som KRIF slog Nybro knappt, räckte för att vinna målskillnadshistorian. Vimmerby är därmed klart för Play Off två till den allsvenskan kvalserien.

Ishockey2018-02-25 17:09

Kampen om tredjeplatsen i den södra Allettan blev en nagelbitare i tre perioden. Inför söndagseftermiddagens sista omgång hade trean Vimmerby Hockey och fyran KRIF 34 poäng vardera, men Vimmerby fyra mål bättre målskillnad.
I takt med att Vimmerby stundtals hade jätteproblem med Dalen, och vid andra tillfällen verkade glida ifrån i målprotokollet, åkte förhoppningarna hiss hos hemmafansen.
För samtidig såg KRIF nämligen ut att utklassa Nybro på hemmais.

Att Vimmerby hade ledningen med 2-1 efter den första perioden kändes kanske inte helt logiskt då Dalen, anförda av starka kedjan med Kalle Hult, Daniel Håkansson och Dennis Santesson, hade väl så mycket av både spel och chanser.
Gästerna gjorde 1-0 i den fjärde minuten, ett mål som då verkligen hängde i luften. Därefter ökade Vimmerby tempot. Markus Modigs gjorde 1-1 i öppet mål i mitten av perioden och tre minuter senare svarade backen Anton Schou för en imponerande soloprestation, som inleddes i egen zon och avslutades med att han drog Dalens målvakt och la in 2-1.

Vimmerby inledde den tredje perioden starkt. Redan efter en minut satte Hampus Harlestam 3-1 och VH hade därefter bud på mer.
Men matchen skulle svänga igen.
I den sjätte minuten reducerade Dalen till 3-2.
Två minuter senare missade Markus Modigs en straff, samtidigt som han blev trippad av Dalens målvakt när han skulle lägga in pucken, men utan åtgärd av domare Hiljanen
Ytterligare två minuter senare gjorde Dalen 3-3 – ett resultat som stod sig mittperioden ut.
Just då ledde KRIF med 4-2 mot Nybro och var då trea i tabellen på 37 poäng mot Vimmerbys 35.

Att gå för seger i den tredje perioden var därför ett måste för hemmalaget. Det mest spektakulära under de första minuterna  vär när ingen - vare sig domare, VH-ledare eller publik - såg när HC Dalen spelade med en man för mycket i 20 sekunder.
I den åttonde minuten kom så VH:s ledningsmål genom Markus Modigs. Samtidigt var ställningen i Kallinge 5-3 - KRIF och VH då på samma poäng, men Vimmerby med tre måls bättre målskillnad.
Vimmerbys 4-3 stod sig tiden ut, vilket räckte för att placera sig före KRIF på bättre målskillnad.
Vimmerby är därmed klart för Play Off två till den allsvenskan kvalserien.

Vimmerby Hockey-HC Dalen 4-3 (2-1, 1-2, 1-0)
Första perioden:
0-1 (03:25) Dennis Santesson (Anton Johansson, 1-1 (10:36) Markus Modigs (Sebastian Åkesson), 2-1 (13:54) Anton Schou (Pontus Johansson).
Andra perioden: 3-1 (21:03) Hampus Harlestam (Jesper Kokkonen, Pontus Johansson), 3-2 (25:39) Johan Larsson (Kristoffer Pihlqvist, Gustav Carlsson), 3-3 (30:04) Erik Glimberg (Timmie Persson, Jesper Åkerman).
Tredje perioden: 4-3 (47:43) Markus Modigs (Dennis Fröland, Jakob Karlsson).
Skott: 28-29 (9-9, 10-11, 9-9)
Utvisningar, VH: 4x2 min. Dalen: 2x2 min.