Vimmerby Hockey nära ännu en seger

Att dra några slutsatser efter bara två seriematcher kan vara vanskligt, men en sak är ändå tydlig: Vimmerby jobbar kopiöst. Vimmerby kan bli ett topplag. Vimmerby har en sjuhelsikes moral. 3-3 blev det mot HF Linköping.

Vimmerbys Filip Gillehed, nummer 22, och Erik Johansson i kamp med en Linköpingsspelare i onsdagskvällens hemmapremiär för VH.

Vimmerbys Filip Gillehed, nummer 22, och Erik Johansson i kamp med en Linköpingsspelare i onsdagskvällens hemmapremiär för VH.

Foto:

Ishockey2008-10-23 06:16


Hemmapremiär, många nya spelare, allsvenske poängkungen Fredric Jaensson tillbaka och en överraskande seger mot Dalen i serieöppningen i söndags - och bara 513 åskådare...
Det var en klar besvikelse.
Matchen som sådan var värd fler åskådare än så.
VH och Linköping bjöd på en till stora delar tempostark, chansrik och dramatisk match.
Tredjeperioden var värd entrépengen bara den. En tredjeperiod där Vimmerby hämtade upp ett 0-3-underläge till 3-3 - och till råga på allt var nära att fixa ett segermål flera gånger om.

"Nöjd för tjyven..."
För att vara hemmapremiär, med många nya spelare i laget och i början av säsongen var Vimmerby bra..., ja, till och riktigt bra periodvis. Som delar av den första perioden. Som i den sista.
Inte undra på att tränaren Nils-Gunnar Svensson bjöd på ett åtminstone halvt segerleende efteråt:
- Jag är nöjd för tjyven. Med det läge vi hamnade i, med ett 3-0-underläge...
Med tanke på vad som hände mot Dalen (seger med 6-5 och stark vändning) var "Nisse" ändå aldrig orolig.
- Jag trodde stenhårt på det här och vi snackade i andra periodpausen om att målen skulle komma och att vi skulle fortsätta jobba hårt.
Visst. Så blev det.
VH låg inför den sista perioden under med 0-2. Detta efter en förstaperiod där Vimmerby var det bättre laget och skapade flest chanser - men där gästerna gjort både 0-1 och 0-2.
- Jag tycker inte vi riktigt hade något flyt. Pucken studsade inte vår väg direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!