Vimmerby Hockey rycker

Vimmerby Hockey seglar ifrån i serietoppen. I går vann laget en tuff och stundtals stökig seriefinal hemma mot Helsingborg med 4-2 (2-1, 1-0, 1-1) inför 780 personer. - Det bjöds väl inte på någon toppenhockey, men vi agerade mycket stabilt som lag, säger tränarparet Krister Ström/Lennart Sand.

Johan Hermansson var en av matchvinnarna för tredje gången inom loppet av en vecka. Som assisterande kapten fick han även ägna en hel del tid åt att diskutera med domaren. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2004-01-26 07:39

Vimmerby Hockey har nu fyra poängs försprång inför de sju avslutande omgångarna i serien.
Och spelet går sannerligen inte att klaga på...Inte ens när det hettar till rejält som i toppmötet i går mot Helsingborg.
Gästerna tappade huvudet helt i slutet av första perioden och då passade hemmalaget på att knyta till säcken.
- Ja, vi höll oss kyliga när det började osa bråk och det drog vi absolut fördel av, fastslår Krister Ström.

Lugnet före stormen
Annars började det här toppmötet ovanligt försiktigt med försynta tacklingar och öppet spel.
Vimmerby drog på sig en utvisning direkt vilket Helsingborg utnyttjade genom att pricka in 0-1 precis när VH blivit fulltaligt igen.
Helsingborg agerade sedan ovanligt stabilt och behärskat, men det var bara lugnet före stormen. Gästerna tappade nämligen humöret fullständigt och drog på sig massor av utvisningar i slutdelen av perioden. För att vara exakt var det åtta tvåminuters och två tiominuters utvisningar.
Vimmerby passade då på att göra 1-1 i spel fem mot fyra och ledning 2-1 i spel fyra mot tre.
I andra perioden hade Helsingborg skapat ordning i ledet igen och istället var det Vimmerby som hamnade under press efter ett flertal utvisningar.
Men är det något som verkar fungera i alla lägen för Vimmerby så är det försvarsspelet och när Calle Brattenberger har blivit varm i målet, då är han omöjlig.
Hemmalaget höll tätt och utnyttjade sedan åter ett överläge efter 15 minuter fram till 3-1. Det måste ha varit lite knäckande för Helsingborg.
Efter 1,43 i tredje perioden gjorde dock gästerna reducering till 3-2 efter en målvaktsretur och seriefinalen var långt ifrån avgjord.

Segervapen
Men det var Vimmerby som hade kvällens segervapen. I spel fem mot fyra slog Anders Strömdahl till med sitt andra mål som gav 4-2 och den pärlan reste sig inte Helsingborg ifrån.
- Det var mycket riv och slit och förryckt av utvisningar, men jag tycker vi höll i spelet bra och föll inte in i Helsingborgs ruffiga spel. En stabil insats, men spelmässigt var det väl ingen stor hockeymatch, kommenterar Krister Ström.
I Vimmerby var Calle Brattenberger åter bra i målet. Strömdahl, Hermansson och Widén svarade upp till förväntningarna. Utropstecknet var unge Sebastian Hellman som kom in i seriefinalen och tog för sig rejält.

Fakta
Vimmerby-Helsingborg
4-2 (2-1, 1-0, 1-1)
Första perioden:
0-1 3,32 Kristian Nordin, 1-1 16.09 Anders Strömdahl (Johan Hermansson), 2-1 18,32 Johan Hermansson (Christian Widén).
Skott: 13-8.
Utvisningar: VH 2x2, Helsingborg 8x2, 1x10.