Vimmerby Hockey tog femte raka segern

Segern var knapp - men ändå så tog Vimmerb Hockey sin femte raka seger efter 2-1 borta mot Helsingborg.

Hampus Harlestam gjorde ett av målen för VH i Helsingborg.

Hampus Harlestam gjorde ett av målen för VH i Helsingborg.

Foto:

Ishockey2018-10-05 21:42

Vimmerby Hockey fick en drömstart på matchen i Olympiarinken i Helsingborg när Martin Pärna satte 1-0 efter dryga minuten. Men hemmalagets replik var blixtsnabb när Julius Falkenbäck Bergqvist sköt 1-1 lite mer än 20 sekunder senare.

Vimmerby klarade sedan av tre raka boxplay, och det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut.

Mittperioden var Vimmerby Hockeys bästa i matchen. Man fick till längre anfall och bättre och öppnande passningar som skapade problem för Helsingborgsbackarna. Det fanns också flertalet lägen att ta ledningen på, men det dröjde till 18.39 in på perioden innan Hampus Harlestam hittade nätet på Pontus Näséns fina passning.

I den tredje perioden fick VH en tidig utvisning med sig, men förmådde inte att göra mål i sitt vassa powerplay. Helsingborg kom tillbaka och pressade tillbaka VH under matches slutskede. Hemmalaget tog också ut målvakten, men någon jättehet kvitteringschans skapades inte. VH höll undan och förlängde sin segersvit till fem raka matcher utan förlust, och klättade till andra plats i tabellen.

– Helsingborg var desperata och kämpade hårdare än oss. Det var en svår match att spela. Alla tittar på tabellen, men måste ha respekt för motståndarna också. De satte oss under press och kämpade hårt, säger VH-tränaren Phil Horsky efter matchen.

– Vi gjorde en bra andraperiod, i tredje spelade vi bra i tio minuter, men vi försvarade oss också bra. Vi gjorde det också bra i boxplay, fortsätter Horsky.

Nu väntar seriefinal mot serieledande Kristianstad hemma på onsdag.

– Vi ska ta två dagar ledigt nu, sedan börjar vi om och koncenterar oss på den matchen. Jag hoppas inte att jag ska behöva motivera killarna för en sådan uppgift, där ska vi köra stenhårt, säger Horsky.

1 – 2

Helsingborgs HC - Vimmerby Hockey Målen: 0-1 (1.17) Martin Pärna (Jakob Karlsson, Pontus Näsén), 1-1 (1.41) Julius Falkenbäck Bergqvist, 1-2 (38.39 Hampus Harlestam (Pontus Näsén, Martin Pärna).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!